kapasitif sayaç %20 fazla yazıyor

entes rg 3 12c

___

0.99 nasıl yazdıracagız 999 yazıyor
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
entes rg 3 12c
0.99 nasıl yazdıracagız 999 yazıyor

Rölede cos fi ayarı menüsünden 0,990 yapın. Sayaçtan endeksi takip edin gerekirse biraz daha azaltın (0,985 gibi) Ama bunları yaparken sadece kapasitifi değil indüktifi de kontrol edin ki ikisiyle birden uğraşmak zorunda kalmayasınız.

_____

Röle üzerinden mevcut cosfi değerlerini ne olarak görüyorsunuz? Başlarında eksi (-) işateri varsa eğer bu kapasitif te olduğunu gösterir.
 
indüktüf 0.990 yazdıgımda kapasitif otomatik olarak 990 yazıyor normal mi?
cos fi 2 de de aynısı oluyor
 
Evet normal. Ayar işlemi bitince röle üzerinde son cosfi değerlerini 0,990 görmeniz gerekir. Göremiyorsanız kademe dizilimlerinde sorun olabilir.
Bu cosfi2 ayarı jeneratörle beslenme durumu için. Eğer ki jeneratör beslemesi durumunda rölenin kompanzasyon yapmasını istiyorsanız bun ayar edeceksiniz.
 
sayacınız nasıl bir sayaç imalat yılı ve markası nedir olçum nerden yapılıyor og - ag birde tesis hakkında açıklayıcı bilgi sistemde sabit grup varmı roledeki degerlerle sayaçtaki degerler biribirini tutuyor mu?
 
biz şebekeden elektrik alırken anlamadan 2 tür elektrik alırız biri indiktif digeri kapasitif işte kondastörümüz yoksa kapasitif sayacımızda döner kondastörleri bir bir devreye sokarsak kapasitif sayaç yavaşlar dahada kondastör alırsak sonunda kapasitif sayaç durur sizin sorununuz kondastörlerin kapasitesi düşmüş olabilir bir pensampermetre ile kapasitelerini ölçün ve bir kagıda yazın örnek.1000kva trafo için 500 kvar kondastör gerekir akım trafoso 1500/5 gibi
kondastör sıralaması.50 sabit 50*100*100*100*100 gibi 5 kademeli güç kontrol rolesine göre saygılar iyi çalışmalar
 
merhaba herkese
ben kompanzasyon panom saglıklı calıştıgı halde geceleri capasitif yiyorum
halbuki entes rg 12 cs rölem var akım trafolarım 100-5 cektigim max akım 85 amp geceleri sadece 500 w civarında aydınlatmam var panomun 1 ve 2 kademelerine 0.5 kvar monofaze kondansatör bagladım ama sorunu cözemedim acil yardım bekliyorum şimdiden tşk. meil atarsanız sevinirim
******@hotmail.com
msn dir aynı n zaman da
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Tesisinizle ilgili bilgi verebilirmisiniz ?
 
kurulu gücün tam devrede olmamasından dolayı olabılır veya kompanza panosunda kontaktor ayakları yapısık kalıp devrede fazla kondansator vardır el kumandaya alıp manuel olarak ayarlayabılırsın bıkac gun ıcınde kendını telafı edecektır ama aktıfe bıraz yuklenmen lazım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst