kacak akım tutmuyor?

aslan321

Üye
Katılım
13 Şub 2010
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
35
arkadaşlar yapmış oldumuz binada bütün sigortaları kapatıgım halde bir türlü kacak akım tuttarmıyoruz. tutmamasının nedeni topraktan mı yoksa nötrden mi kaynaklanıyor.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
hangi noktadaki kaçak akım ?Bİna giriş mi yoksa dairelerdeki mi?
 
sigortadan önce bir sorun yoksa , nötür ile toprağın teması söz konusu olabilir.Mümkünse ana sigortayı kapattıktan sonra nötr ü ayırıp deneyin. ( dikkat , enerji varken, devrede de bir alıcı varsa, nötürü söktüğünüzde , nötr dönüşünde enerji olacağını unutmayın)
 
Kaçak akım sigortası enerji yok iken atıyor ise toprak nötr kısa devredir.
 
Bizzat denedim.Faz veya fazları sigortadan kesseniz bile nötr -toprak bir noktada temas ediyorsa kaçak akım açıyor.
 
evet arkadaşlar gayet net soylemiş birdaha soylemeye gerek varmı bılmıyorum ama,tek nedeni toprakla notr arasındaki irtibat.onuda topragı belirli yerlerden ayıra ayıra bulmayı deneyeceksın.tesisat yenı demıssın,yanlış baglantı olabılırmı biryerlerde???
 
arkadaşlar sorunu demiş olduguz yöntemler topragı ucları ayırdım bir buatta toprakla nötr baglatısınını yanlış yapmışlar sorunu cözdüm tesekkür edeim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,252
Mesajlar
916,211
Kullanıcılar
450,067
Son üye
ERENLER04

Yeni konular

Geri
Üst