Fotoselli Dış Aydınlatma

bağlantı:........

ÇOK GÜZEL Bİ ÇALIŞMA
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
fotosel röleler kontrol rölesi ve fotosel göz almak üzere iki ana parçadan oluşurlar.
Kontrol rölesi tümüyle plastik (ABS) malzemeden imal edilmiş olup elektronik kontrol devresi ve tüm ayar elemanlarını haizdir.
Fotosel göz ise basınca ve ısıya dayanıklı olan akrilik malzemeden imal edilmiştir. İçinde ışığa duyarlı olan Cds foto-elemanı yer almaktadır.

Fotosel gözün içindeki optik elemanın empedansı, içinde bulunduğu ortamın ışık şiddetine göre değişir. Işık şiddeti ayarlanan Lux değerinin altında ise (hava kararınca) röle çeker ve kumanda ettiği sistemi işletmeye sokar. Işık şiddeti, ayarlanan Lux değerinin üstüne çıktığında (hava aydınlanınca) röle bırakır. Aydınlatma sistemi devreden çıkar.

fotosel röleler oto farı, şimşek çakması vb. ani ışık değişmelerinde, hatalı sinyal verilmemesi için 10 sn ile 60 sn arasında yakma ve söndürme gecikmesini haizdir.

2q1xp36.jpg

arkadaşım bu 3 numaralı ayağa giren çıkışıda nötre bağlanan nedir ?
 
arkadaşlar BLACK PRINCE arkadaşımızın paylaştığı bağlantı şemasında 3 numaralı ayağa giren ve çıkışı nötre bağlanan nedir o aradaki şey
 
arkadaşlar merhaba ben daha yenı uye oldum forumu tam bılmıyorum yanı soru sorulacak yerı bılmıyorum benım şöyle bir sıkıntım var sorum şu elimde 3 adet 30 wat projektor var bunları ayrı ayrı yerlşere takmamız gerekıyor ve her bırının sadece gece yanmasını ıstıyoruz gunduz sonmesını ıstıyoruz bu projektorlerı n sadece gece yanması ıcın ne yapmam gerekıyor ılgınız ıcın sımdıden tskrlr.
 
hocam en basiti tak 1 tane mekanik timer ayarla üzerinden yanacak sönecek şekilde saatlerini olsun bitsin benim düşüncem.
 
Sn Kursun06, Fotosel hava karadığında 2-3 normalde açık kontağını kapatarak kontaktör bobinin A1 ucuna faz verir bobinin diğer ucu nötr'e bağlı olduğu için kontaktör çeker ve aydınlatma sistemini devreye sokar.

Astronomik röle varken ne fotosel röle ne de zaman saati hiçbirini kullanmam. Çünkü Fotosel gözün problemleri vardır ordan burdan ışık alır, kutu muhafaza içine alırsın kar yağdığında yerden ışık alır, pano içine koyarsın karanlık olur çok erken devreye girer, örümcek ağı kaplar erken devreye girer, arızalanır yine problem derdi bitmez. Zaman saati desen çoğu enerji kesilince zaman durur saati şaşırır. Astronomik röle içinde pil vardır enerjide kesilse saati şaşmaz, bir kez ayarlarsın sistemi devreye alırsın olur biter.
 
arkadaslar bu projektorler okula takılcak elımızde uc tane 30 vat projektor var bunlara fotosel role baglayıp calıstırmamızı ıstedıler sadece gece yanması ıcınmıs gece yancak gunduz sonecek bana bu fotoselle roleyı baglayabılecegım sema lazım fotosel roleyı bu projektore nasıl baglayabılırım baglantısı hakkında yardımcı olabılırsenız sevıunırım
 
arkadaslar bu projektorler okula takılcak elımızde uc tane 30 vat projektor var bunlara fotosel role baglayıp calıstırmamızı ıstedıler sadece gece yanması ıcınmıs gece yancak gunduz sonecek bana bu fotoselle roleyı baglayabılecegım sema lazım fotosel roleyı bu projektore nasıl baglayabılırım baglantısı hakkında yardımcı olabılırsenız sevıunırım
Konuyu yukarı doğru takip et 22 nolu mesajda kursun06 arkadaşımızın şeması tam sana göre hazır üç adet lamba bile bağlanmış :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,765
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst