Fotoselli Dış Aydınlatma

osmanq123

Üye
Katılım
6 Tem 2009
Mesajlar
11
Puanları
1
Dış aydınlatma olayını fotoselli olarak yapmak istiyorum.Hakkında bilgi verebilirmisiniz.(fotoseli en iyi nereye koyabilirim,araba farlarından etkilenirmi,bağlantısı nasıl oluyor v.s)
TEŞEKKÜRLER
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sokak aydınlatması kontrolu için,fotosel yerine,günün uzama/kısalmasını ve ileri/geri saat
uygulamalarını değerlendiren rölelerden kullanmak daha iyi olabilir.Entes,Orbis vs. gibi röle-
ler,piyasada bulunmaktadır.Bu rölelere ait kullanım kılavuzları,forumumuzda bulunmaktadır.
 
ben daha basit ve ucuz olsun diye fotoselli olsun diyorum zaman saati ile fotosel arasında avantaj ve dezavantajları nelerdir.fiyatları nedir.bilgilendirirseniz sevinirim
teşekkür
 
fotoseller çeşitlidir bazı ışığı gördüğünde direk devreye girer bazıları ise gecikmeli olarak devreye girer gecikmeli girmesinin nedeni bazı sistemlerde ani ışıklara karşı deverenin açılıp kapanması istenmez bu durumlarda gecikmeli tip röle kullanabilirsin
 
surekli olarak sokak aydınlatması yapacaksan fotosel röle kullanmanı tavsiye ederim. kış aylarında havanın kararması hava durumuna göre değişme gösteriyor. bu sistemi kurman için kontaktör, fotosel röle, göz ve 1 adet w otomat yeterli olacaktır.
 
arkadaşlar kael marka ftr fotosel rolesi bağlantı şeması konusunda yardımcı olursanız sevinirim. tek lambalı çevre aydınlatması için

arkadaşlar kael marka ftr fotosel rolesi bağlantı şeması konusunda yardımcı olursanız sevinirim. tek lambalı çevre aydınlatması için
otomasyon
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bağlantı:........
 

Ekli dosyalar

  • göz.jpg
    göz.jpg
    18 KB · Görüntüleme: 530
ben daha basit ve ucuz olsun diye fotoselli olsun diyorum zaman saati ile fotosel arasında avantaj ve dezavantajları nelerdir.fiyatları nedir.bilgilendirirseniz sevinirim
teşekkür
İkisi arasındaki avantajlar ne amaçlı kullanacağınıza,hedefinizin ne olduğuna göre değişir.Yani bunun kararını siz vereceksiniz.Örneğin;fotoselle aydınlatmalara kumanda edersiniz ve göz arızalanana kadar aydınlatmalara karışmazsınız,aydınlatma bakımı yapacağınız zaman manuel kumanda edersiniz.
Eğer zaman saati kullanırsanız ki bunların yine amaca göre çeşitleri mevcuttur.Aydınlatmayı siz kumanda edersiniz.İstediğiniz zaman yakar ve söndürürsünüz.Bunu geceleri belirli zamanlarda bile yapabilirsiniz.Zaman saatleri çeşitleri olarak haftalık programlayabilir ve tatil günlerinde isterseniz aydınlatmaları yakmazsınız.
Fiyat konusunda ise;eğer amacınıza hangisi hitap ediyorsa önemi yoktur.
 
merhaba bahçemizde entes fg4 model fotoselli aydınlatma var. ancak son zamanlarda sabah sönerken akşam yanarken bir süre flaşör gibi yanıp sönme yapıyor sensörün üzerini kararttık yine işe yaramadı, sensörün üstünü tamamen açık tutsam çözüm olur mu. bir de fg4 1-3 lüx ayarlı , 1-10 lüx ayarlı fg4a alsam sorun çözülürmü
 
fotosel röleler kontrol rölesi ve fotosel göz almak üzere iki ana parçadan oluşurlar.
Kontrol rölesi tümüyle plastik (ABS) malzemeden imal edilmiş olup elektronik kontrol devresi ve tüm ayar elemanlarını haizdir.
Fotosel göz ise basınca ve ısıya dayanıklı olan akrilik malzemeden imal edilmiştir. İçinde ışığa duyarlı olan Cds foto-elemanı yer almaktadır.

Fotosel gözün içindeki optik elemanın empedansı, içinde bulunduğu ortamın ışık şiddetine göre değişir. Işık şiddeti ayarlanan Lux değerinin altında ise (hava kararınca) röle çeker ve kumanda ettiği sistemi işletmeye sokar. Işık şiddeti, ayarlanan Lux değerinin üstüne çıktığında (hava aydınlanınca) röle bırakır. Aydınlatma sistemi devreden çıkar.

fotosel röleler oto farı, şimşek çakması vb. ani ışık değişmelerinde, hatalı sinyal verilmemesi için 10 sn ile 60 sn arasında yakma ve söndürme gecikmesini haizdir.

2q1xp36.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,773
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst