faz koruma rolsi

kontak

Üye
Katılım
6 Tem 2008
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
faz koruma rolesi 3 fazlı motor kumandasına nasıl neresine bağlanır serimi paralelmi kacak akımsigortası toprak olmayan devreeye bağlanırmı teşekkürler
 
3 faz koruma rölesinin L1, L2 ve L3 klemenslerine 3 faz verilir. 2 numaralı klemense kumanda fazı verilir, 3 numaralı klemensten çıkar ve kumanda devresine seri bağlanır.
Kaçak akım koruma rölesi olsun olmasın kullanılabilir.
 
Rölenin L1,L2,L3 kontaklarına üç fazı girersin.Rölenin üzerinde 1,2,3 diye kontak çıkışlarından açık veya kapalı hangisini kullanırsan kumanda devreni beslersin.Kaçak akım rölesi ile faz korumanın herhangi bir baglantısı yoktur.Her ikiside farklı amaçla kullanılır.Faz koruma bir sistemi korumak ,kaçak akım ise bizleri korumak için kullanılır.
 
faz koruma rölesinin L1,L2,L3 uçlarını güç deversine bağlarsın. rölenin açık kontaklarını kumanda devresine bağlarsın. devrede üç faz olduğunda faz koruma rölesi açık kontağını kapatır. devere çalışır. güçdeveresi2 faza kaldığında kontak eski konumuna gelerek devereyi açar.
rölenin normalde kapalı kontağını arıza sinyali için kullanabiliriz.
 
Bunu çizim olarak verebilecek olursanız daha faydalı olacağına inanıyorum.
 
arkadaşlar bence faz koruma rölesi önce fazlar bağlanılarak kalibre edilir.Bunun amacım bir motoru hiç bir şekilde ters çalışmasını önlemek için bağlanır bir konveynörün veya gazlı soğutucuların yani iklimlendirme cihazlarının içindeki kompresörün ters çalışıp kendine zarar vermesin diye yapılan bir devredir
 
arkadaşım rölnin üzerind e çizimi olması lazım
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,963
Son üye
farukeem31

Yeni konular

Geri
Üst