Evime Güneş Enerjisi Sistemi Kurmak İstiyorum

Güneş panelleri watt başına 2 euro fiyatı vardır. Şayet evimdeki bir kaç lambayı yakacağım, küçük bir tv. izleyeceğim, telefonumu şarj edeceğim gibi az sarfiyatı olan bir sistem kurmak isteseydiniz istekleriniz makul olurdu. Bu bahsettiklerim de yaz aylarında olur. Güneş panelleri güneş ışınlarının dik geldiği öğle saatlerinde en verimli oldukları zamandır. Bu da saat 10.00 - 16.00 arasına denk gelen zamandır. Kış aylarında görülen hafif güneşli havalarda çok verimli olmazlar.

100 m2 bir binanın çatısını komple panel kaplasanız bile bu panellerle evinizi ısıtmak mümkün değildir. Ev ısıtma ihtiyacı da kışın gerekli olduğu için gelen güneş enerjisi yeterli olmayacaktır.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşlar bu konu hakkında bana yardımcı oldugunuz içn çok teşekür ederim Allah razı olsun.Tamam o zaman ısıtma işini şimdilik unutalım ben evime aydınlatma ve beyez eşyalar için bu sistemi kurmak istesim önce nerden başlamalıyım ?
 
daha önce bu sistemi kurup kullanan insanlara fikir danışarak işe başlarsınız.
menuniyet durumlarını geniş geniş konuşursunuz.
aklınıza yatarsa google üzerinden bu işi yapan firmalarla pazarlık yaparak fiyatı belirlersiniz.
kurulum ve devreye alma işine firma üstlenecektir.
kolay gelsin.
 
çevremde bu sistemi kullanan olmadıgı için sizin görüşlerinizi alıyorum ve bu siztemi sizin yardımlarınızla kendim kurma istiyorum ama nerden başlayacagımı bilmiyorum.
 
çevremde bu sistemi kullanan olmadıgı için sizin görüşlerinizi alıyorum ve bu siztemi sizin yardımlarınızla kendim kurma istiyorum ama nerden başlayacagımı bilmiyorum.

Güneş pili projelendirme ve sistem kurulumu

Yukarıdaki sitede aklınıza takılabilecek tüm soruların,projeleri,uygulamaları ve ayrıca iletişim kurup danışma adresleri mevcuttur.Baştan sona bu siteyi inceleyerek,yapılmış ve uygulanmış örnekleriyle karşılaşmanız mümkün olacaktır.Kolay gelsin.

Not:araçların lpg'ye dönüşümü için nasıl hazır projelerin, o özel marka araca göre uyarlaması,yine uygun olarak yapılıyorsa,benzer şekilde güneş panellerinin de, kendi evinizin çatısına en uygun uyarlanmasını,sözü geçen sitedeki değerli hocalarımıza,gerekli ön hesapları yaptırarak,işe bu başlangıç noktasından hareketle başlayabilirsiniz.

Güneş Enerjisi İle Kendi Elektriğini Kendisi Üretiyor

ISPARTA (CİHAN)- Isparta’nın Senirkent ilçesinde, Eyüp Tortop isimli vatandaş bahçesinde bulunan evinin damına yerleştirdiği sistemle elektrik üretiyor. Eyüp Tortop, “Bu sistemle 4 lamba, bir TV, bir de buzdolabını çalıştırıyorum. Üç adet 50′lik paneli, binlik invantörü, iki de 80 amperlik aküsü var. Sistem 50 yıl garantili. Sistemin yeterli elektriği üretebilmesi için 3 saat güneş görmesi yeterli.” dedi.

Tortop, elde ettiği enerji ile buzdolabının 24 saat çalıştığını ifade etti. Lambaları geceleri kullandıklarını, TV’yi de lüzum ettikçe seyrettiklerini belirten Tortop, “Daha önce jeneratörle bu eksikliği gideriyordum. O da masraflı oluyor ve bazen de arıza yaparak bizi karanlıkta bırakıyordu. Jeneratörü almadan önce şehir şebekesinden yararlanmak istedim.

TEK‘in yaptığı hesaba göre yeraltına döşenecek kablo, saat ve abone ücreti için bana 5 bin TL masraf çıkarıldı. Halbuki güneş enerjisi sitemini 2 bin 500 TL’ye kurdurdum. Ürettiğim elektriği de aldığım akülerde depolayabiliyorum. Ben çok memnunum ve bağında, bahçesinde evi olan herkese tavsiye ederim.” şeklinde konuştu.

Alıntıdır.Kaynak:

Güneş Gözesi | Güneş Pili
 
Son düzenleme:
Isparta senirkentte yaşayan Eyüp Tortop adlı vatandaşın 3 adet 50 lik panelle buzdolabı çalıştırması pek mümkün görünmüyor. 3 adet 50 lik panel toplamda 150 w. yapar. Bir günde sadece saat 10.00 - 16.00 arası güneşin en verimli olduğu saatlerde şarj ettiğinde bir günde sadece 900 w. güç toplamış olur. Bir buzdolabını 100 w. kabul etsek (motorun dur-kalk yaptığı zamandaki çekilen aşırı akımı yok sayalım) sadece 9 saat çalışır. Çalışma ve otomatiğe geçmeyi yarı yarıya dersek 18 saat çalışır. İnvertörün ve diğer kayıpları da göz ardı ederek. Artık aydınlatma ve tv.yi hesaba katmıyorum.

Sayın piskooo.
Öncelikle kullanmak istediğiniz cihazların gücünü ve 24 saatte ne kadar süre çalışacağını hesaplamanız gerekli. Size aşağıda örnek bir tablo vereyim.

CİHAZ GÜCÜ---- ÇALIŞMA SÜRESİ -----TOPLAM GÜÇ

Buzdolabı 100 w.---- 20 saat---------- 2000 w.
Tv. 65 w--------------- 5 saat----------- 375 w.
Aydınlatma 30 w------ 5 saat----------- 150 w.

TOPLAM 2525 W.


Yukardaki örnek tabloda 2500 w. aldığımızda 6 saatlik şarj süresinde saatte en az 500 w. güç verecek panel gerekli.
Sistemi 24 v. yapmanız daha iyi olur. Ayrıca akü şarj kontrolü, 200 ah. akü ve en az 1000 w.lık invertör gerekli.
 
Son düzenleme:
şef hocam bence bu arkadaş (rüzgar potansiyeli varsa) hem rüzgar türbünü hem güneş paneli olan hibrit bir sistem yapmalı... biri dursa diğeri devam eder şarj etmeye..
 
Evet Bilal kardeşim, en güzeli hibrit sistemdir. En son yaptığım bir türbine ilaveten 200 w.lık güneş paneli ilavesi yaptım, rüzgarın az olduğu yaz aylarında gayet güzel şarj ediyor. Hem rüzgar hem de güneş olduğu zamanlarda 20-25 amperle şarj ettiğini görüyorum. Tabii sistem 24 v.luk.
 
Benim elektrik faturamda son endeksten ilk endeksi cıkardıgımda 241000 w cıkıyor bunu 30 böldügümde 8033.33 cıkıyor yani ben günlük ortalama 9 kw yakmış oluyorum sonraki aşamamız nedir acaba ve yukarda Şef arkadaşım 6 saatlik şarj edişsiniz neden 6 saat bunları bana açıklayabilirmisiniz hepinizden Allah razı olsun.
 
Güneş paneli, güneşin en etkili olduğu ve dik açıyla dünyamıza geldiği saatler 10.00 ile 16.00 arasında en iyi şarj olur. Bu da yaz mevsimi için geçerlidir. Bu saatlerin dışında ve yaz mevsiminin haricinde güneş çok etkili olmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,887
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst