Evime Güneş Enerjisi Sistemi Kurmak İstiyorum

bence siz onu unutun günes enerjisini elektrik ürettip resistana baglamak mümkün olsa bile zarar edersiniz
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
slm herkese yazdıklarınız okudum.şimdi arkadaşlar solar panel yapmak istiyorsanız ilkönce solar celleri tanımak gerekir eğer amacımız panel yapmaksa örneğin monokristal 0,5volt 5.6ah güç verir. tabiki polikristal 0,5 4.8ah verir iş bunun la bitmiyor tab tel ihtiyacınız olacak tamberli cama en uygun kalınlık 4mm izole edilmiş cam sararma yapmaz şimdi gelelim celleri birleştirmeye biz ne istiyoruz ne yapmak istiyoruz. bunu bilelim,monokristal tercihimizse örneğin 36 adet 6x6 inç hesabına göre metre hesabına göre 15.24cm yapar.biz cellerimizi seri olarak bağlıyoruz. toplam 18 volt yapar çıkan sonuç şu 0,5x5.6=2,8bir solar cellin wattı 2,8x36=100watt yapar.şimdi panel yapımında kullanılacak malzemelerde nedir bir adet tamberli cam solar cell tab teli lehim suyu bus teli bus telini solar celleri birleştirmekte kullanılır tabsa solar panelde tüm celleri bir araya getirmek için bir diyot kullanacaksınız akımı regüle etmesi için bu işlem bittikten sonra recine ile cellerin üzerine yapacaksınız kesinlikle hava kalmıyacak çünkü hava kalırsa camla cell arasında güneş ışığını vermiş olduğu ısı ile oluşan radyosyon oluşmazsa istenilen volt ve akım alamayız yapmış olduğumuz panelden saygılar maksadım bilgi vermek yanlışımız olduysa af ola sağlıcakla kalın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,278
Mesajlar
916,394
Kullanıcılar
450,104
Son üye
MUGEN SARS

Yeni konular

Geri
Üst