Ev yapımı hava kompresörü

İçi boşaltılmış bir yağ tankının içerisinde kalan gaz kaynak yapan arkadaşımızı çok kötü yaralamıştı.tankın ağzı atmosfere açıktı ama içeride kalmış bir şekilde.
 
İçi boşaltılmış bir yağ tankının içerisinde kalan gaz kaynak yapan arkadaşımızı çok kötü yaralamıştı.tankın ağzı atmosfere açıktı ama içeride kalmış bir şekilde.

Yanıcı gazlarla yada elemanları ile uğraşmak çok çok riskli. Babamda zamanında oksijen tüpü ile bir sistem kurmuştu. Hesaba katmadığı konu yüzünden onlarca çalışan yaralanıyordu. 2 oksijen tüpü şükürler olsun ki çay molasında patlamış ve 15 metre yüksekteki hangar çatısı bile delinmişti.

Bu işler şakaya gelmez lütfen lpg tüpgaz bilmem ne tüpleri olmaz mı tehlikeli teklifler sunmayın.
 
Piknik tüpünde gaz kalmasa bile kaynak yapılması çok tehlikelidir. Türk işi olarak çözümü ise içindeki hacmi su ile doldurarak gaza yer bırakmamak. ( denemesi bile ürkütücü lütfen denemeyiniz:) )
 
Abilerim, atölyemde 4-5 yıldır ekovatlı kompresör kullanıyorum. İlk yaptığım modelde normal kompresörün motorunu söküp ekovatı bağlayarak çalıştırdım ve hala sorunsuz çalışıyor. 2. Yaptığım modelde de ( evde kullanım-ödünç verme-bilg. Araç temizliği vsvs) yine ekovat kullandım, tüp olarak buzdolabın gaz doldurdukları yeşil tüplerden kullandım (5tl hurdası) ve preostat (basınç şalterini) de satın aldım. 5 - 5.5 bar hava depoluyor. Poliüretan hortum kullandım bağlantılarında da. Bir iki defa hıyarlığım kaynaklı bağlantıları tam yapmadığımda iyi korkuttu beni :) onun dışında sorun çıkarmadı. Kuşlandığım tüp R22 gibi bişeydi galiba, üzerinde yanıcı değildir ibaresi var. Bağlantı da basit, ekovatın borularını poliüretan hortuma kelepçeyle bağladım, tüpün ağzında vana var ama vanayı açık tutup ağzında T aparat ile bağladım ekovatı. T nin 3. Ucunu da preostat a bağladım. Kaçak köçek yok, basınç kaynı olmaması için güzel bir hava tabancası kullanmak ve iyi bağlantı yapabilmek yeterli :) haa ekovat bozulursa da hurdacıdan 10 kaada alırım yenisini :) r22 tüpü bayaa iş görüyor. İsteyen varsa tünel taraflarına uğrarsa elden, ücret alıcı kargo ile adresine de yollarım :). Ama herhangi bir buzdolapçıdan 5 tl ye alabilirsiniz. Dez avantajı yokmu? Var. Üstündeki boya, depo şişip daralınca zamanla dökülüyor. Ben üstüne sprey egzos boyası attım silikonlu, genleşme daralmalara uygun esnek boya.. daş gibi oluyor, hele ilk boyadan sonraki mat siyah hali güzel duruyor.

Tavsiye ederim :) sessiz mis..
 
Bu konu bu şekilde gitmemeli.önce küçük tüp ardından çıkma lpg tankı.çok cesaretlisiniz hatta fazla cesaretlisiniz bence.

Sn. togitogi, sadece bulunması çok daha kolay olan bir malzemeyi , bir şekilde değerlendirebilirmiyiz diye fikir önerisi istedim. Amacımız olur yada olmaz, olmazsa şu nedenden olmaz diyerek bilgi sahibi olmak. Bu konunun cesaretle bir ilgisi yok, küçük tüp delmiş yada kaynatmış değilim. Fikir amaçlı sordum.

Ama şu da var, iyi düşünüp doğru karar verdikten sonra birçok iş sizin cesaretinizle doğru orantılı yürür. Bazı konuda evet,cesaretliyim.
 
Kelimelere takılı kalmayın lütfen.Cesaret doğru kelime olmayabilir.Bu işte risk olduğunu benzer durumlarda sonuçlarının kötü olabileceğini tecrübelerle sabit olduğundan bahsettim.Amaç tekere çokmak sokmak değil.
 
Kelimelere takılı kalmayın lütfen.Cesaret doğru kelime olmayabilir.Bu işte risk olduğunu benzer durumlarda sonuçlarının kötü olabileceğini tecrübelerle sabit olduğundan bahsettim.Amaç tekere çokmak sokmak değil.

Bu şekilde yapıcı yaklaştığınız için teşekkür ederim, öğrendiğim basınçlı yanıcı gaz tüpüne boş dahi olsa yaklaşmamak.Yukarıda yazılanlardan sonuçlarının çok ciddi olabileceğini gördüm.

Tavsiyeniz için teşekkürler.
 
Kompresörü yapmak zaruret haline geldi. Çünkü ceviz ve kayın ağacını cnc'de keserken ister istemez yanıyor ahşap. Elimdeki tank'a tekrar baktım. Arkada bir de araba tekeri siboplu hava basma yeri bulunuyor. Netten bulduğum bilgilere göre tank 3.5 bar. Dolayısıyla bu tank işimi göremeyecek gibi..

k1swty.jpg
30jtbt1.jpg
20r19xv.jpg


Neyse bir de elimde orta boy, dizime kadar gelen bir yangın tüpü var. 25 bar yazıyor üzerinde. Fakat bu da küçük gibi geldi. Ortalama Ne kadar süre hava vereceğini nasıl hesaplayabilirim.

Bu da olmazsa, ufak gelecekse bir tank satın almam gerekecek. Ama internete böyle ufak kompresor tankı satan bir yer bulamadım. Genelde büyük sanayi tipi kazanlar yapıp satıyorlar, bizimle de uğraşmazlar. İstanbul'da bildiğiniz kompresor tankı satan bir yer var mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,322
Mesajlar
916,710
Kullanıcılar
450,162
Son üye
SoftwareMan

Yeni konular

Geri
Üst