Dijital bi sayaç alev alev yanabilir mi??

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

edemirci

Üye
Katılım
18 Mar 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
arkadaşlar mrb dijital bi sayaç alev alev yanabilir mi??
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
sakıncası yok,yanabilir :)
sayacın elektronik aksamından kaynaklı da olabilir,giriş-çıkış klemenslerinden birisi gevşek olduğu için de yanmış olabilir.
 
eyvallah abim cvbın için
benim asıl sorunum şureaktif kapasitif sorunum var ve büyük sorun yaratmak üzere ben bu sayacı bişekilde yakabilirmiyim tedaş olayın farkına varmadan
 
Bağlantılar gevşek ve yük fazla ise,yanabilir.
 
Sayacı bilerek yakmak başkalarının hakkına tecavüz ettiğiniz anlamına geldiğinden islama göre haramdır, bir inanca sahip değilseniz ise etik değildir.
 
Sn.edemirci,yukarıda paylaşımı bulunan Sn.durceylan arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum.Bu fikrinizi kınıyorum.İnancıma göre akşam yenen hurmalar,sabah olunca tırmalar.Böyle haram,etik olmayan yollara hiç bir kimsenin tevessül etmesini istemem.
 
Enerji Analizörlerinde ve sayaçlarda bazı firmaların ürünlerinde akım ölçümleri board'un üzerinde yapılmakta ve boardların yanması sonucunda sayaçta ve hatta CT'lerin canlı kaldığı hatta ciddi problemlere yol açabilmektedir.

Sayaç yanarsa ve herhangi bir korumanız yok ise bu noktada akım trafonuzda akımın sonsuza gitmesi neticesinde patlayabilir.

Öte yandan; Sizin yapmayı aklınıza getirdiğiniz sayaç yakma konusu hiç etik değil. Problemlerinize çözüm bulmaya çalışacağınıza tehlikeli bir yola bakıyorsunuz.
 
arkadasım o sayacı yakacan kurtulacaksın diyelim sence tedası mı kandıracaksın kendini mi? bence sen bu iş yapma çünkü bana kalırsa sen bu iş çokta iyi bilmiyorsun.yeni takacağınsayacta cezaya girdiginde onudamı yakacaksın onu merak edıyorum?????????????????
 
sayaç bağtısında yada elektrnik aksamındaki noktada oluşan aksamdan dolayı yanabilir dikkali ol akım trafosuna alen sıçramasın akım trafosunu patlatabilirsin
 
Sn. edemirci afedersiniz de bunu yumurta kapıya gelmeden önce forumda gündeme getirseydiniz, inanıyorm ki bir çözüm yolu bulunurdu.

Siz genede endeksleri, sayaç okumaya kaç gün kaldığını, yük durumunuzu belirtin hep beraber kurtaralım sizi.

Bu kapasitiften endeks yazma olayı nasıl gerçekleşti mesela? Kontaktör yapışması mı oldu? Sabit kondansatörden dolayı mı? Yükleriniz kapasitif özellikli mi?

(Devlet memuru olduğunzu belirtmişsiniz (https://www.kontrolkalemi.com/forum/kompanzasyon/16264-fazla-kapasifit/sayfa2.html#post84640). Sizin kapasitife girmenizin sebebi, devlet kurumlarında aydınlatmalar için tasarruflu lambalara geçişin etisi olabilir.)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,345
Mesajlar
916,864
Kullanıcılar
450,188
Son üye
adryx

Yeni konular

Geri
Üst