Devlet mi, özel sektör mü mühendisler için bu ortamda daha avantajlı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tek bir nokta var şu anda kafamı kuralayan. dün gece sabaha kadar hepsini okudum devlet iyidir diyenler neden hep hafta içi ve hep mesai saatinde burda makale tadında yazılar yazmışlar??

Bunu ben üstüme alıyorum sevgili Hande arkadaşım, neden mi? Çünkü önümde bilgisayar ekranı ve otomatik kayıt özelliği sayesinde zaman aralıklarıyla yazdığımız yazılar uzun omakta hatta pragraflar arasında dikkat edilirse bazen konu kopmaları olmaktadır. Yada senin aklından geçtiği gibi boş vaktimiz çok uzun uzun internette sörf yapıp yazı yazıyoruz. Derdiniz bu mu? Ben şantiyede çalışırkende uzun uzun yazılarım vardı o zaman bu durum nasıl olurdu, doğrudur haftasonu buraya gelip yazmam çünkü o süreyi ailemle geçirmek isterim, o makale tadındaki yazıların içeriğine bakınız, bu en doğrusu budur, o zamanda sizin bu mesajınızı beğenen iş veren arkadaşlarda o konulara yorum yapar.
 
Kimse girmesin devlete, kimse bilemesin bu şartları, özelde maaşlı sürünmeye pardon çalışmaya devam edin. Uyandırmayın milleti, söylemeyin çalışma şartlarını düzen böyle devam etsin.
 
Son düzenleme:
Aslında işin ilginç bir yanı da devlet dairelerine mühendis alırken yazılı sınav yapılması ve teknik olarak bilgi sorulmaması. Bununla birlikte insanlar arasında yaygın olan görüş devlet dairelerinin bazıları için çalışılabilir bazıları için ise çalışılamaz bir yer yapıyor. Bu şu demek oluyor, insanlar eskiden beri süregelen memuriyet alışkanlıklarından dolayı devlet dairelerini yan gelip yatma yeri gibi görüp çok güzel çalışılır burda karışan eden yok diye düşünüyorlar ve yeni mühendisler de bu temel düşüncenin sonucunda atalarının izinden gidiyorlar:).

Ben de herkes gibi devlette mühendislik yapılmaz diye düşünüyordum 1 yıl öncesine kadar. Daha sonra bir kaç devlet dairesini ziyaret ettim ve mühendislerle tanıştım. Mesainin bitmesini beklerken yatan mühendislerin yanında gerçekten işini hakkıyla yapan genç mühendis arkadaşlar da gördüm. 1 yıl öncesine kadar devlette ne var ki ne mühendisliği yapılsın diye düşünüyordum, yaptığım ziyaretler sonucunda devletin de mühendise özellikle kalifiye mühendise ihtiyacı olduğunun gerçekten farkına vardım.

İnsana kesinlikle farklı bir tecrübe katar devlette çalışmak fakat özel sektör her zaman kişinin gelişimi için iyidir.
 
Özel sektör kişinin gelişmesi için iyiyse (umarım 1 yıl sonra bu fikrinde değişmez) , piyasadaki insanlar niye şikayetçi o zaman?? Niye polislik yada itfaiye eri olmak için 30 küsür yaştaki mühendis adamlar sınava giriyor? Özel sektörün tek iyi yönü, sonradan devlete girdiğinde o işin kıymetini bilmek olur.Kpss den 90 küsür olup atanan bir insanında tembel yada işi sevmeyen olabileceğinide pek düşünmüyorum. Benimle mezun arkadaşlarımdan özel iyi diyenler, okul zamanında sınavlarda kopya çeken, derslere doğru düzgün girmeyen, sınavdan önceki 1-2 gün fotokopilerden çalışan adamlardı, onların hiç biride sınava 6 ay sıkı olarak çalışabilecek adamlarda değiller vede eminim kamuda uygun bir pozisyon olsa benim gibi devlet isteyen birinden bile çok hızlı giderlerdi. Atıyorum kamuda uzman yardımcısı olarak girdim, ondan sonra özel sektöre girer miyim veya arkama bakar mıyım? Bir düğün bir cenaze olur, o bölgenin kaymakamı vs. devlet erkanı katılır, hiç bunu düşündünüz mü? Biraz resime uzaktan bakınca olay daha iyi anlaşılır. Bu konuda boş gezen mühendisler için kamu ideal diyenler, başka bir konuda başka yönde tavsiye ediyor, başka biri mühendislerde kamuda hiç bişey yapmadan 3 bin lira alır diyor, bir bakmışsın adam kpss hazırlık setlerini takip ediyor, biz niye bu hale geldik.
 
Amaç ileride kendi işini kurmaksa,özel sektörü başlangıçta araç olarak kullanabilirsin.Öyle bir niyet yoksa ömür boyu sosyal haklardan yoksun üç kuruş paraya,şantiyelerde,fabrikalarda başkasının işlerinin sorumluluğunu almak akla mantığa aykırıdır.
Büyük konuştum şimdi,ömür boyu özel sektörde kalırım :))
 
hayatım garanti olsun diyorsan devlet yok ben kendime güveniyorum çok çalışırıp gelişeceğim diyorsan ÖZEL
 
Kpss den iyi puan alamazsan ÖZEL, haftanın 6 yada 7 günü iş güvencesi olmadan çalışmak istersen ÖZEL, hep patron baskısı hep para konusu hep sigorta tedirginliği yaşamak istiyorsan ÖZEL, kendini kandırmaya devam etmek istiyorsan ÖZEL, aklın ve zekan varsa ve bir an önce hayatını düzene sokup , insanca şartlarda çalışmak istiyorsan DEVLET!!!!
 
ahanda internete biri yine kıskançlıkla zırvalamış
"çoğu devlete kapak atayım rahat ederim mantığıyla bu mesleği seçtiği için kendilerine hiç üzülemediğim, devletin işçileri. bakıyorum adam mühendislik okuyo, 'ben kpss'ye girip memur olcam. 2000 liradan başlayıp 2500'e kadar yolu varmış. bi isk de yemiyomuşsun akşama kadar yatış varmış.' diyo. bu neyin kafası amk? hayır bir de yollara bakıyorum. kavşakları yolları kaldırımları tasarlayan çizen adamlar devletteki memur mühendisler heralde. ama bi sike benzemiyo bu yollar gardeş. bi siki doğru yaptığınız yok ama ağlıyosunuz az para alıyoz diye."

Üstte şu yoruma yapan kişinin kpss ye iki kere girip kazanamadığını söylesem daha manidar olur mu? :))))))))))))))))

Bu yorumu kişinin aklında devlete girmek yoksa beni çölde gezen bütün kutup ayıları öpebilir ki, sonra aynı kişiyi araştırdığımda kpss ye iki kere girmiş!!! Bi de düzeltiyim, en düşük memur daha zamsız 1.600 küsürü var, mühendis 2 bin lira ile mi başlıyor, minumum 3 bin -4.500 tl arası, bende soruyorum bu neyin kafası !!!!!!!!!
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,261
Mesajlar
916,282
Kullanıcılar
450,083
Son üye
bilgees

Yeni konular

Geri
Üst