devlet mi özel sektör mü

bozuk saat

Üye
Katılım
7 Nis 2015
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
33
Bu sene mezun oldum.Özel sektörde basvurmadığım yer kalmadı tecrübem yok ingilizcemde orta seviyede halen geri dönen bir şirket yok. Şimdi 1 yıl gece gündüz çalışıp kpss mi çalışsam yoksa iş aramaya devam mı etsem Hadi calıstım dıyelım kazanamazsam ne yapacam o da sıkıntı
 
devlet sektorü daha iyi sosyal imkanları tatilleri hiç değilse hakların belli.Saygınlığın belli.ÖZel sektorde iyi biyere gelebilmen için çok çaba sarfedip çok bilgin olması gerekli fakat devlettte böyle değil.ÖZel sektorün kurumsal firmaları devletten daha avantajlıdır fakat oralara girebilmek ise biraz zor.
 
Çalışacağın alan da buna çok etki eder masa başı bir iş ise eğer kesinlikle devlet sektörü ası belli üssü belli değildir bedenen çalışacaksan devlet işinin :D

İnen binen belli olmaz :D
 
Tabiki de devlet sektörü,izin günlerin belli,yapacağın iş belli , amirin belli. 1 sene girme işe Kpss çalış hayatın kurtulsun düzenli bir yaşantın olsun.
 
Kpss ye 1 sene çalışman, hayatından çok büyük ödün vermeni gerektirmez. Hem bir işte çalışıp hem kpss ye hazırlanman çok zor olacağını düşünmüyorum.Özel sektörün hali ortada, bu forumda bayağı işlendi. Özel sektörün büyük kurumsal firmaları (iyi düzey ingilizce + referans yok ise hesaba katma zaten) bile uzayan emeklilik yaşı sebebiyle pek cazibesi kalmıyor. Tavsiyem kpss`yi sakın boşlama, maddi sıkıntın yoksa 1 sene sadece bu sınava bir işte çalışmadan da konsantre olabilirsin. Sınav kötü geçti varsayalım, sonuçta bir yıllık birikimin var bir da ki kpss de işe yarar, 1 sene kayıpta çok değil. Özelde sevmediğin bir işte tecrübe adı altında abuk sabuk çalışma şartlarında harcayacağın zamandan daha hayırlıdır.
 
Valla ne mezunusun bilmiyomda sağlık mezunu degil sen kpss bu aralar sıkıntılı açılan kontenjanlar ortada o iş zor sağlam amcan yoksa anladın sen onu :)
 
İnsan gibi çalışıp insanca yaşamak istiyorsan memur olursun. Robot gibi çalışıp robot gibi yaşamak istiyorsan özel sektörü tercih edersin.
 
özel sektör candır artık devlet diye birşey kalmıyor yavaş yavaş açıktan alımlar gittikçe artıyor merkezi atama sayısı azalıyor. ben özel sektör ile ugraşamam diyorsan otur bir sene kpss çalış ama harbi çalış çünkü işin çok zor. olmazsa özel sektör kucaklayacaktır seni merak etme :) özel sektörde hızlı düşünen beklenmeyen durumlar karşısında optimum kararı verebilen ayakta kalır diğerleri mesaisini doldurur oturur aşağı. :)
 
BENCE TEKNİK BÖLÜM MEZUNU İSEN ÖZEL SEKTÖR İYİ DIŞARIDAN EK İŞ TE YAPARSIN KAZANCIN KATLANIR AMA KENDİNİ İYİ YETİŞTİRMEN VE TECRÜBE KAZANINCAYA KADAR PEK KAZANAMAZSIN AMA SONRA KAT KAT İYİ KKAZANIRSIN
 
Eğer teknik bölüm mezunu isen özel sektör kötü, çünkü pek çok diğer meslek grubunun kamuda alımı teknik personele nazaran daha iyi olduğu için özelde çalışanı da daha rahat koşullarda çalışıyor.

Eğer mühendis isen, özel sektörde bulamadığım imkanı devlette bulursun. Ek iş dersen, özel ders vermek, tiyatro oyunu yzamak yada alt metin geliştirmek veyahut çeviri işleri yapabilirsin. Çok iyi ücrette kazanabilirsin. Kamunun getirdiği ücret ve imkanları kullanır insan gibi yaşarsın. Yaşlanana kadar ben ne olacağım derdinde olmazsın.

Özel sektörde çalışırsan, belli bir dönem sonra işlerin ağırlığından dolayı yıpranır, 65 yaş emeklilik için birikim yapmak zorunda kalırsın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,225
Mesajlar
915,939
Kullanıcılar
450,017
Son üye
melike.gkck1

Yeni konular

Geri
Üst