bakım saati

makina19

Üye
Katılım
2 Haz 2009
Mesajlar
112
Puanları
0
Yaş
43
24 saat çalışan bir fabrikadaki makinalar için yağlama zamanı kaç saatte bir olmalı yada basitçe ay olarak
 
Az yağ zararlı olduğu gibi,çok yağ basmakta zararlıdır.Yağ çıkışından yağ damlamaya baş-
laması durumunda,tekrar yağ basmak, en uygun yoldur.Yağ çıkışı olmayan sistemler için,
makinanın dokümanlarından istifade edilmesi gerekir.Sıvı yağlar için ise,yağ seviye göster-
gesini dikkate almak gerekir.Aslında,yağlama için,izleme raporları oluşturularak buna göre
yağlama programı uygulamak gerekir.
 
Arkadaşım makine ler nedir bazı makineler 7\24 6 ay çalışa bilir özellikleri var her makinanın çalışma tarzı modeli yaşı yaptıgı iş bunlar önemli ezbere 24 saat calışıyor nezaman Bakım yapa bilirim diye bir sey olmaz
biraz bahset makinelerden
 
yapılacak yağlama makinenin çalışma koşullarına, çalışma sıklığına, çalışma peryotlarına,çevrim süresine vb. bağlıdır öncelikle makine üreticinizin size önermiş olduğu peryotları kullanmanızı tavsiye ederim daha sonra kendi kontrollerinize bağlı olarak bu peryotları değiştirirsiniz.
 
makinaların hangi sektörde kullanılıyor. şartlara göre degişir ama genel olarak makinanın çalışdığı devir çok önemli kullanılan düşük devir ise bakım saati uzun ,devir yüksek ise bakım saati daha kısa olması lazım. Rulmanlar ,işletme şartları ,kullanılan yağ kalitesi, Kendin şartlara göre çıkan rulman problemleri millerdeki aşınmalara göre bakım saatini ayarlarsın.
 
Ortalama normal şartlarda 24 saat çalışan makinaların gress yağlamaları rulmanların eksenel yükleri göz önünde bulundurularak yapılır.Çok ağır şartlarda çalışmayan rulmanlarda bu 3 ay / strok sayısı olarak hesaplanır.

Redüktörlerde ise normal katkısız dişli yağlarını göz önünde bulundurursak senelik ömürleri vardır.

Fakat şirketinizin çalışma yüklerini göz önünde bulundurursanız periyotların sıklığını en iyi siz belirlersiniz...
 
Bakım kitapçıkarına uymakta yarar var. Yağlama periyotları değişkendir.

Alternatif olarak kullandığımız bir yöntem vardı. Yağlama kabu kullanıyorduk. Grasörlüğe takılıyordu. İçinde yağ azaldıkça yay kuvveti ile yağı kendi kendine alıyordu içeriye. Tavsiye ederim.
 
Google Şu mesajı

Yukarıdaki bahsedilen uygulamanın adı CHESTERTON LUBRİ CUP tır.Güvenle kullanabilirsiniz.Önce yatakların yağ oranlarını 3/2 doluluk oranına sabitleyiniz.Lubricup bağlandıktan sonra içerideki eksilttiği miktar kadar yağlama yapar..Detayları Chesterton Türkiye den Bülent beye ulaşarak konuşabilirsiniz...Konusunda uzmandır...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst