Zaman saati ayarının bozulması

tifosi16

Üye
Katılım
3 Nis 2023
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
26
Bir sitenin nizamiye girişinde İnoled marka astronomik zaman saati var. Sadece 60W bant armatürü geceleri çalıştırıyor. Çıkışında kontaktör de yok, yük zaman saatinden geçiyor. Bu zaman saatinin ayarı bozulup duruyor, gidip baktığımda mevcut saatin gerisinde veya ilerisinde oluyor. Kontaklarının yapışıp lambanın sürekli yanması gibi bir durumda göremedim.
Aynı sitenin diğer nizamiye girişinde ise legrand zaman saati takmıştım, onda öyle bir sorunla karşılaşmadım.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bu inoled astronomik rölenin modeli nedir? İnoled in sayfasına astronomik röle bulamadım da...
 
Bu inoled astronomik rölenin modeli nedir? İnoled in sayfasına astronomik röle bulamadım da...
bulunduğum şehirdeki bayisinden almıştım. https://www.elektrikmalzemeleri.net/urun/inoled-zaman-saati-rezervli-16-amper-sigarta-tipi-3080 bu ürün
Pil de olabilir kendisi de olabilir. Kaliteli birşey takmanızı tavsiye ederim en azından Ack gibi birşey kulllanın.
Elektrik kesintisi yaşandığını düşünmüyorum. 7/24 çalışması gereken bir yerden elektrik alıyor. Benzer kalitede çin malı bir zaman saati sökmüştüm, arabanın arkasında bir hafta tik tak çalıştı zaman saati
 
Bu ürün astronomik değil, benzer ürünlerde aynı sorunu yaşadım malın kendisi bozuk. Astronomik saat veya Legrand ın zaman saatini alırsanız sorununuz çözülür.
 
Sn.tifosi16, astronomik zaman saati ifadeniz yanlış. Legrand marka olanda sapma görmediğinizi belirtmişsiniz, bu tarz mekanik bütün zaman saatlerinde az veya çok gerçek saatten sapma meydana gelir. Zaten bu gibi saatlerden gerçek saate tam uyum onemsenmez. Kabaca bir süre açma veya kapatma yapması yeterli görülür. Gerçek saate uygunluk önemli olan uygulamalar için dijital olanlar, astro timerler, gibi seçenekler vardır. Aydınlatma uygulamalarında mevsimsel gün doğumu ve batımı saatleri değiştiği için sık sık ayarlanması gerekir. Bazen fotosel röle daha ekonomik ve uygun bir çözüm olabilir. Günün sonunda en ideali astro timer dir.
Ayrıca inoled, açık, cata gibi markalar yerli elektrik firmalarının Çin'de yaptırdığı ikinci ve üçüncü lig cihazlardır.
 
Son düzenleme:
Bu astronomik röle değil mekanik röle. @tknsyn abimiz en mantıklı açıklamayı yapmış.
Not: Önceki cevapları görmedim 3 kere aynı şeyi tekrarlamış olduk kusura bakmayın.
evet astronomik yanlış bir tanım oldu, legrand marka ile değiştirmek de fayda var
 
Legrand marka ile değiştirmekte fayda yok. Astroya terfi etmeyeceksiniz, aynı marka veya benzerlerinden dijital olan modelleri tercih edebilirsiniz. Aynı tip olduktan sonra Legrand da sapiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,754
Kullanıcılar
449,974
Son üye
umitseyhan

Yeni konular

Geri
Üst