Akü Şarj Hakkında Bilgi Lütfen

Devrenizin sahip olduğu bu şarj şekli tampon şarj (Standby use charge;floating charge) diye de geçer ve röleli, kontaktörlü olup,akımı şarj sonundaki kesme şekline göre daha sağlıklıdır. Aküleri daha uzun süreliğine kullanmada,hiç kullanılmadığı periyotlardaki kısmi sulfatlanmadan tam olarak da koruması açısından. Aküden fişdeyken sürekli geçen bu sızıntı akımı (0.05 A) aküler için hiçbir bir sakınca oluşturmaz. Asıl şarj akımı bu sızıntı halinden önce şarj düşükken geçip akü voltajını en az 13.60-13.80'lere kadar getirebilmiştir.

NOT: Şarjdan hemen kesildiğinde (fişi o anda tam çekildiğinde) 13.30'da kalması ise geçicidir, beklemede bu voltajın daha alt değerlere (Yük bağlanırsa hızlı olarak) inmesi de beklenmelidir. Sağlıklı ve çok yeni aküde aşırı bir şarjla bekledikten sonra max. 13.20 volt dc. olabilir,normal şarjlarda ise fişten çekilip bekleme süresinde 12.60-13.20 volt dc. aralığındaki bir değerde kalabilir,şarj olma süresine/şarj voltajına/şarj akımının şiddetine göre.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba, ben 12v 1.3ah akü şarj devresi yaptım 14.64 voltta şarjı kesiyor led sönüyor ve 13.3 te sabit kalıyor regülasyon voltajı(l200) ama akü akım çekmeye devam ediyor 0.05 a kadar. Sıkıntı nerde olabilir acaba bilgisi olan var mı? Devre ekte yardımcı olursanız sevinirim.


Arkadaşlar merhaba, ben bu devrenin sonuna röle bağlayacağım 24 volt tek kontak röle kullanacağım bağlantıları hakkında yardımcı olur musunuz? Teşekkürler şimdiden.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,659
Kullanıcılar
449,943
Son üye
Ali4129

Yeni konular

Geri
Üst