Akü Şarj Hakkında Bilgi Lütfen

leke_leke

Üye
Katılım
25 Kas 2009
Mesajlar
59
Puanları
1
Yaş
37
arkadaşlar ben sızden bır yardım ıstıyorum.12v 7 a lık bır akü yü şarj etmek istiyorum şarj cıhazı olarak led için kullanılan guç kaynagı kullanıırmı.aküyu şarj edebilmek için kaç volt kaç amperlik bır guç kaynagı kullanmam gerekir.birde akü şarj oldugunda devreden çıkan ve akü gucu azaldıgında devreye gıren guç kaynakları varmı yada akünun gucunu voltajını gosteren dijital bır cıhaz varmı şımdıden herkeze teşekkur ederim bıraz uzun oldu ama cevaplarsanız sevınırım saygılar...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Akü şarz regülatörü piyasada çok istediğin volta ve istediğin amperde
 
15 volt 0.7 amperlik bir güç kaynağına ihtiyacın olması gerekir. aküye verilecek max değer 14.4v (13,5 volt da olabilir) ve %10 amper.
 
bu iş için piyasada var olan redresör kullanabilirsin voltaj ve akımı ayarlayabiliyorsun
 
Merhaba, ben 12v 1.3ah akü şarj devresi yaptım 14.64 voltta şarjı kesiyor led sönüyor ve 13.3 te sabit kalıyor regülasyon voltajı(l200) ama akü akım çekmeye devam ediyor 0.05 a kadar. Sıkıntı nerde olabilir acaba bilgisi olan var mı? Devre ekte yardımcı olursanız sevinirim.
 

Ekli dosyalar

  • L200 12V 1.3AH AKU SARJ (1).zip
    273.8 KB · Görüntüleme: 13
Bu akım akü devreye bağlı olduğu için çekmesi normaldir. Bu durum yüzer şarj diye tabir ettiğimiz akünün boşalmaması için devreden geçen akımdır. Devreniz de şarjı kesecek herhangi bir röle gibi kesici olmadığı için bu kadar akım akması normal.
 
Röle bağladığım zaman akım tamamen sıfırlanır mı? Nereye bağlayacağım?
 
Röle bağladığım zaman akım tamamen sıfırlanır mı? Nereye bağlayacağım?

Bu devre malesef tumleşik bir devredir. Bu şekilde gonul rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Malesef bu devreye role ekleyemezsiniz. Ayrı devre yapmanız gerekir. Devrenin bu haliyle çokta gerekli değildir.

saygılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,893
Kullanıcılar
449,605
Son üye
osaricicek

Yeni konular

Geri
Üst