3 sn gecikmeli turn on röle devresi

Eve
bu devre çalışmasına çalışır fakat şöyle bir durum olur. arka arkaya atılan selektörde kondansator tam boşalamadan yeniden devreye gireceğinden ikinci selektor gecikmeli olmayacaktır.

pic ile yapılıp hemde istenilen gecikmenin yanısıra acil durumda hızlı hızlı mesela 1sn içinde ikikez selektor atılınca gecikme modu devreden çıkartılıp yeniden iki selektor atınca tekrar gecikme devreye alınır. bunun haricinde 1sn den uzun süren selektorlerde hangi modda kaldıysa o modda devam eder.
evet hocam güzel anlatmışsınız ama kim yapacak :) ücreti karşılığında el atan olmaz mı, analıg denedim çünkü aynen dediğin gibi oluyor, kondansatör tam boşalmadığından sonraki süreler daha da kısalıyor
 
isis şemasını çizdim program hex ve kaynak kodunuda veriyorum çok kısa kod zaten.
10sn boyunca selector basılı tutulunca mod değişiyor ve buzzerdan bip bip sesi geliyor.
iki mod var. birincisi selektoru direk takip ediyor diğeri iki saniye gecikme ile yanıyor bırakınca hemen söndürüyor. mod değişimlerini eeprom a kaydettim elektrik kesilirse hafızada kalsın diye ama biran araba olduğunu unuttum. :)

birde 5v besleme olarak 7805 olur fakat girişini mutlaka araç anahtarı ON olduğunda enerjilensin. aksi takdirde lineer regülatorlerin quescient akımı diye kendi üzerinde harcadığı bir akım var 7805 te 15-20mA kadar ama yinede uzun süre araç çalışmazsa aküyü azaltır.

kolay gelsin
 

Ekli dosyalar

  • DELAYERZIP.zip
    14.6 KB · Görüntüleme: 17
  • delayerpdf.pdf
    27.8 KB · Görüntüleme: 25
pic12f675 1 yada 2tl piyasada diğer malzemelerde 10-15tl tutar en fazla röle kontak akımı güçlü olsun mümkünse 10-20amper
 
Valla bir harikasınız, maaşallah. Ucuz bir programlayıcı alayım yaparım. Çok teşekkür ederim elinize sağlık
 

Forum istatistikleri

Konular
128,235
Mesajlar
916,056
Kullanıcılar
450,034
Son üye
aaaahaha

Yeni konular

Geri
Üst