250kw trafomuz yag damlatıyor

emrecevik

Üye
Katılım
23 Kas 2008
Mesajlar
35
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar 250kw trafomuz yag kaçırmakta sebebi sizlerce ne olabilir trafoda yük yok ve özellikle çok sıcak havalarda yapıyor.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sn.emrecevik

Aşağıdaki sorulara cevap verirseniz sonuca gitmemiz dahada kolay olacaktır.

1. Yağı nerden kaçırıyor ?

2. Trafo yedek yağ haznesi üzerindeki yağ seviyesinin fotoğrafını çekebiliyorsanız fotoğrafı yoksa yağ seviyesinin nerede olduğunu bilmemiz gerekli.

3. Ortam sıcaklığı nedir?

Kolay Gelsin...
 
merhaba.burçin erişen trafoyu bende görmedim ama tariflerine göre yag tapasının yakınları belkide yag tapasından bilemiyorum bekcinin tarifi bu oda aşagıdan gördüklerini anlatmaya çalışıyor trafo mugla milasda ortam sıcaklıgı belli biraz önce telefonla görüştüm şuanda gaçırmadıgını söyledi anlayamadım.
 
Sn.emrecevik

Yedek yağ tankı aynı zamanda trafoların genleşme tanklarıdır, fazla yükten yada sıcaktan genleşen yağ yedek tankın içindeki boşluktan yararlanır.

Ama trafo fazla ısınıyorsa (gerek yük gerek ortam sıcaklığı) bir yerde yağın genleşmesi gerekiyor sizin yağ seviyenizde fazlaysa otomatik olarak yağ dışarı akıyor.

Yağ seviyesini kontrol edin eğer fazlaysa; yedek yağ tankı üzerindeki tahliye vanasından 3-4 litre boşaltın durumu izleyin gerekirse biraz daha boşaltın.

Bu söylediklerimin hepsi varsayımdan ibaret, sistemi görmediğimden sadece fikir yürütebiliyorum.,

Kolay Gelsin...
 
sn:erişen verdiginiz bilgiler için tesekkür ederim iyi çalışmalar dilerim.
 
Selam arkadaşlar.Aynı durum bizde de oldu.Trafonun boşaltım tapasından kaçırıyor,trafo Bakım yapılıp yedekte bekletilmişti.bir kaç ay önce devreye aldık.şimdiye kadar bir şey yoktu yeni başladı bu olay.Henüz direğe çıkıp kontrol etmedim.Yarın kontrol ettikten sonra daha detaylı bilgi veririm.Havaların ısınmasından olabilir mi dicem ama hava o kadar sıcak değil.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,457
Mesajlar
917,729
Kullanıcılar
450,395
Son üye
rabiacr3r6

Yeni konular

Geri
Üst