1faz 220V AC inverterden 3faz 220V 50Hz çıkış alma problemi!!!

Katılım
10 Eyl 2007
Mesajlar
488
Puanları
1
Yaş
45
Merhaba!:confused:
Ben şunu merak ediyorum. Bu konu hakkında forumda çok konu açtım. Ama pek iç açıcı cevaplar alamadım. Monofaze AC220V 50Hz girişli bir inverterden çıkışta trifaze 220V 50Hz alabilirmiyim?
Neden böyle birşey istediğimide cevaplayayım.
Şimdi elimde uzakdoğu malı servo sürücülerim var. Bunun gücü 1KW Ama besleme voltajı trifaze 220V 50Hz. Benim elimde birde 1.5KW normal AC monofaze 220V girişli inverter var. Ben bu inverterle elimdeki servo sürücüyü besleyebilir miyim? Parametre ayarlarından çıkış için 3 faz AC220V 50Hz düz çıkış yaptıırabilir miyim?
Şimdi bana diyeceksiniz trafo lazım. Bende diyorum ki oda maliyet sardırmam gerekiyor. Elimde inverter var değerlendiremez miyim???:confused:
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
mantık olarak değerlendirebilirsin denemeni öneriyorum ac sürücüyü 50 hz ayarla
 
Ama çok riskli değil mi? İki sürücüyüde yakabilirim.... İnverter 500euro servo sürücü 2000euro sence denemeli miyim?
 
sürücünün parametrelerinde voltaj ve akım sınırlaması yaparsanız,sürücüler zarar görmeyebilir.servo motor çalışmaya başladığında ani akım yükselmesi olursa inverterde alarma geçebilir.
 
Deneme yapalım o zaman sonucu yazarım. Bakalım ne olacak???
 
Deneme yapalım o zaman sonucu yazarım. Bakalım ne olacak???

mantık olarak olanaklı gözüküyor :) ama açık söyliğim bunu deneyen ben olmak istemem :) ama deneyip sonucu paylaşırsanız bu tür bir konuda baya bir arkadaşımızıda tecrube ettirmiş olursunuz lütfen sonucu paylaşın... ve güvenlik açısından muhakkak akım ve gerilim sınırları girin...!!!






başarılı çalışmalar...
 
ben olsam denerdim arkadaşların da dediği gibi ayarlarını yaptıktan sonra
ve zaten giriş sürücüsü servo sürücüden büyük servmotorun çektiği akıma göre giriş sürücüsünü ayarlarsan işlem tamamdır
 
Elde edeceğiniz 3 faz 220'nin tam sinüs olmadığını biliyorsunuzdur. Tepe değeri 220 x kök(2) olan PWM bir dalga şekli elde edeceksiniz. Bu dalga şekli ikinci sürücüyü bozabilir. Trafo değilse bile, araya bir şok bobini ekleyerek deneyin en azından.
 
kullanacağınız sürücüyü başka bir şekilde değerlendirin ve bir trafo alın en mantıklısı bu sürücü çıkışı tam bir sinüs olmadığından sorun yaşayabilirsiniz. ayrıca kullanabiliyor olsanız bile daha ucuz olan trafo yerine pahalı bir malzeme olan sürücü kullanmak israf olur.
 
https://www.kontrolkalemi.com/forum...bke-voltajını-ac-106-volta-nasıl-duşer.36628/
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/1-fazı-3-faza-dönüştürmek-yardım.36549/
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/evdeki-bir-faz-elektrikten-3-faz-elde-etme.26627/

Ve
çalışmaz. Birkere çalışsa bile sabit döndürmek zorundasınız. Yavaş devirde aşırı yük oluşacaktır. Ya motor yanacak yada inverter hata verecek. Onun yerine 220v girişli inverterlerle normal 3fazlı motor sürmek daha mantıklı. Hemde daha az elektrik çeker.....

Evet arkadaşım
Merhaba!:confused:
Ben şunu merak ediyorum. Bu konu hakkında forumda çok konu açtım. Ama pek iç açıcı cevaplar alamadım. ?:confused:
demişsin ben açılan konulara baktım gelen cevaplar bence soruya göre gayet normal Öncelikle bu kadar çok konu başlığı altında açmaktansa gerçekten öğrenmek istediğin şeye karar verip Tek başlık altında devam ettirmiş olsaydın şu zamana kadar gerçekten net bir çözüme ulaşabilirdin.

Sorundan anladığım mono faz invertör ile trifaz Servo sürücüye yol verme.Eğer doğru anlamış isem İnverterin beslemesi monofaz 220v 50Hz sürücünün trifaz 220v 50 Hz.Daha önceki konularına bakınca inverterin 3faz 220v çıkışlı olduğunu anşıyorum.Ve doğru ise evet yol verebilirsin parametrelerden çıkışı 50 Hz sabit olacak şekilde tabi; Bu invertörün modelini de yazabilirsen şimdi en azından parametrelerden neler yapabileceğini İletebiliriz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,670
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst