1faz 220V AC inverterden 3faz 220V 50Hz çıkış alma problemi!!!

arkadaşım bence monofaze girişli sürücüden elde edeceğin trifaze voltajı (ve bu voltaj ile birlikte elde edeceğin akım)servo sürücünün yanmasına neden olacaktır.
monofaze sürücünün çıkışındaki 3 faz gerilim ile birlikte 1amper düzeyindede olsa belirli bır akım çıkışı oluşacaktır.çünkü monofaze sürücün çıkışında motor varmış gibi belirli bir empedans ile karşılaşınca servo sürücünün girişine akım basacak ve servo sürücünün girişini yakacaktır.

belki her iki sürücüyüde aynı anda çalıştırarak bu sorunu çözebilirsin,ama buda imkansız gibi gözüküyor.sonuçta monofaze sürücünden çıkış elde edeceksinki servosürücüyü çalıştırabilirsin.her ne şartta olursa olsun servosürücün zarar görecek.tabiiki bu benim görüşüm
sanırım doğru söylüyorsun. Denemeye cesaret edemedim. Çünkü sürücüler pahalı japon malı........
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
enda motor hiz kontrolü monofaze gırış trifaze çikiş
 
Çok konu açtığımın farkındayım. Bunun için üzgünüm. Fakat bende cevaplardan tatmin olmamıştım. Ama ilginiz için teşekkür ederim.
Bunu yapmak istememdeki sebep Evdeki 1faz 220v Şebeke elektriğinden faydalanmam gerekiyor. Yoksa trafo sardırırım ama 3faz gerekli yinede.+ sardırma maliyeti. Ama elimde ABB marka inverter var. Şuanda parametre ayarlamak için ekranı elimde yok. Ama bulucam. Yada iş yerimdeki yedekteki sürücülerimden denerim. Telemekanik veya controlteknik var. Çok riskli diyorsanız yada gerçekten sürücü kesin yanarsa denememem daha hayırlı. Yok yanmaz ama çalışmama ihtimali varsa denerim. Çalışır veya çalışmaz. Bu yüzden bilgisi olan arkadaşlarımın fikrini almak isterim. Eğer olursa evdeki voltajla bu işi çözmem mükemmel olur......


Arkadaşlar

Ben denedim :)
sorun şu sürücü 3 faz 220 V çıkışını 3faz 255 V olarak verdiği için 3x220V - 3x380 V trafonun çıkışında 460V gibi bir değer okudum. bu yüzden 2. besleyeceğim sürücüye vermeye cesaret edemedim.

Sürücü çıkışındaki voltajı parametrelerden bir türlü düşüremedim. sanırım motor gibi algılayıp ilk kalkış esnasında yüksek voltaj veriyor. sonrasında nominal akımına geliyor.

Elinde 1 faz giriş 3 faz 220 V çıkış sürücüsü olan arkadaşlar çıkış voltajı söyleyebilir misiniz ?

belki değişik markalarda bu tarz sıkıntı yoktur.

Trafom primer 3x220 V üçgen bağlantı giriş / sekonder 3x380V yıldız bağlantı çıkış.
Trafoyu denedim 1 faz 220 V verdiğimde 2 faz 380 V alıyorum :) yani trafodan yana sıkıntı yok.
 
Diğer sürücülerin çıkış voltajlarını deneyen arkadaş var mı
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst