İki Faza Kalma

cezadd

Üye
Katılım
23 May 2011
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
37
asekron motorun iki faza kalması ne anlama geliyor.. motor gene çalışıyor ama gürültülü şekilde çalışıyor..
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
3 fazlı asenkron motorlarda manyetik alanın tam olması için yani motorunuzun rahat hareket etmesi için 3 faza gerek vardır.motor iki faza kalırsa motor koruyucunuz doğru seçilmişse motoru korursunuz.ama motor koruyucunuz hatalı seçilmişse o motorunuz zaten yanmıştır.motorun gürültülü çalışmasına gelince motorunuzun yükü fazla değil demekki motor hareket ediyor.
 
motorda hiç yük yok. mil boşta ve 15 dakika boyunca böyle çalıştı..
 
3 fazlı motorda rotoru döndüren döner manyetik alanın oluşturduğu kuvvet(mmf), fazların 3'ünün de var olması durumunda, değer olarak sabit ve dengeli iken, fazlardan birinin olmaması durumunda değer olarak sabit olmayıp değişkendir. 2 faza kalmış olan motorda değeri değişen bu mmf(magnetomotorkuvvet), rotorun dönme hızına etki edeceğinden(bazen yavaş, bazen hızlı), motor gürültülü olarak çalışacak ve şayet motor tam yükle yüklü ise 2 fazın sağlamış olduğu güç yetesiz kalacağından, motor yavaşlamaya başlayacaktır. Yavaşlamaya başlayan motor faz sargılarından daha fazla akım çekecek ve şayet koruma elemanı görevini göremezse motor bir müddet sonra yanacaktır. Motor boşta ise motor yanmaz.
 
peki motora 3 faz veriliyor ancak gerilim etikette yazan gerilimden az. bu şekilde motor çalışır mı?
 
bir de sebekedeki dalgalanmalar motoru nasıl etkiler?
 
gerilim düşerse akım artar motor koruma rölesi aşırı akımda atar, şayet atmassa motoru yakabilir. tabi uzun sürede 15-20 dakika
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,747
Kullanıcılar
449,972
Son üye
Emirhan6161

Yeni konular

Geri
Üst