üç fazlı motoru 2faz+nötr verirsek

yusufan

Üye
Katılım
17 Mar 2009
Mesajlar
140
Puanları
1
üç fazlı bi motora 2faz gelirse vınlama yapıp yanma tehlikesiyle karşılaşabilir peki 2 faz bi nötr verince ne olur deniyen veya fikri olan varmı ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
nasıl yani vınlamamı vardı yoksa dönüyomuydu
 
redüktörlü motordu ses redüktörden geliyo sannettik birkaç saniye dönüyodu sonra termik atıyodu. 2 fazda motorun tek bobini enerjilenir 2faz + 1 nötürde enaz 2 kutup enerjilenir 1 kutup atlar. buda ses yapar tahminen.
 
2 faz bir mp verdiğiniz motor normalde çalışıyormuş gibi gözükür
ama termik varsa aşırı akımdan atar yoksa bir süre sonra motor
yanar.ayrıca 2 faz bir nötür bağlı motorun çalışma sesi farklıdır
bir anormallik olduğu sesten anlaşılır.
 
arkadaslar ilk once uc fazli asenkron motorlarin calisma prensibini okursak motorun iki faza kaldiginda neden yandigini kolayca cevabini bulabiliriz saniyorum
 
arkadaslar ilk once uc fazli asenkron motorlarin calisma prensibini okursak motorun iki faza kaldiginda neden yandigini kolayca cevabini bulabiliriz saniyorum
çok haklısınız, 2 faza kalan motorda 4 bobin enerjilenir 2 bobin ise boşta kalır,düşük devirde çalışarak termik role yi attırır şayet termik role hassaz degilse motor 5 dakika içerisinde yanar.
 
ama 2faz ve nötr de vaesa pek birşey değiştirmez ve

düşük devirde çalışarak termik role yi attırır şayet termik role hassaz degilse motor 5 dakika içerisinde yanar.
otomasyon
 

Forum istatistikleri

Konular
128,399
Mesajlar
917,270
Kullanıcılar
450,291
Son üye
elifaras

Yeni konular

Geri
Üst