8 pin çamaşır makinesi motoru yıkama modu

acancebeci

Üye
Katılım
18 May 2011
Mesajlar
67
Puanları
1
Yaş
31
Selamın aleyküm hayırlı akşamlar Elimde 8 pin çamaşır makinesi motoru var
Motor aldığımda 2-4 köprü atılmış 3-5 faz nötr dü bu motorların bildiğim kadarıyla 2 modu olması lazım bi tanesi yıkama modu 600/800 devir diğeri ise sıkma modu ben direk yıkama modunda çalıştırmak istiyorum. Dimmer devresi ile hızını düşürebilirdim Torku’da düşer diye düşünerekten direk düşük modda çalıştırmayı denemek istedim. Bu düşük mod bağlantısını tarif edebilecek bir ustamız arkadaşımız bir abimiz varmıdır ?
 

Ekli dosyalar

  • IMG_8562.jpeg
    IMG_8562.jpeg
    280.5 KB · Görüntüleme: 7
elindeki motor universal ac motor olup düşük devir ucu yoktur.çamaşır makinası elektronik kartı ile tako uçlarınıda bağlayarak tork kontrollü olarak düşük devirde kullanabilirsin.
 
düşük mod için motor kontrol ünitesi veya dimmer kiti satılır onu alınca istediğin devire göre ayarlarsın ve gücü düşmez 0 dann 1600 devire kadar
 
benim çamaşır makinesi motorunu ben akü ile çalıştırdım, yani üniversal motoru dc akımda çalıştırırsan hız/devir kontrolünü daha kolay yaparsın.
 
Forumda buna benzer bi motor konusu gördüm 😅 onu denedim rahmetli mefta oldu. Elimde bi iki tane motor var 1 tanesi klima dış ünite motoru çift milli fan motoru bunların devirleri bana çok uygun ve ideal devirler lakin bu motorları çalıştırdığım zaman 30 dk içinde yumurta pişiri kıvama geliyor mekanik kısımlarında sorun yok ben kendime zımpara makinesi yapmak istiyorum dc motordan da denedim yarım kg kadar yükü kaynaksız kaldırmıyor maalesef ki Normal gamak tipi motor alsam onlara sürücü kontrolü frekans kontrol bir sürü masraf oluyor. Tek sabit devir 400/600 düşük devir de önerebileceğiniz bi motor varsa tavsiyesilerinizi dinlerim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst