çamaşır makinesi motoru neden yanar ?

yasin026

Üye
Katılım
25 Ara 2014
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
32
altus 182 xy çamaşır makinesinin motoru büyük bir gürültü ile yandı.Motoru söktüm arçelik çamaşır makinesi motoru vardı, motor komple yanmış yeni motor alacağım merak ettiğim motorun neden yandığıdır.Çamaşır makinesine fazla çamaşır atmam dikkat ederim makine 5 senelik bir makine yeni motor aldığımda onunda yanmasını istemiyorum. Motormu yoksa çamaşır makinesi kaynaklı bir sorundan mı yandı motoru söktükten sonra içinde çamaşırlar ile tamburu kasnağından çevirdim dönmesinde problem yoktu.
Gözüme çarpan diğer şey ise makine çalışırken tamburu çevirip durduğunda motor yeniden başlarken sanki zorlanıyormuş gibi önce ses çıkarıyor 3 sn sonra felan dönmeye başlıyordu.
İşin ehli arkadaşların fikirlerine ihtiyaçım var şimdiden teşekkür ediyorum
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Anladığım kadarıyla sizin motorun yardımcı sargısına bağlı kondansatörü görev yapmadığı için kalkışta motor kararsızlık yaşıyormuş. Ve son çalışmada bu kararsızlık ortamında karar verene kadar olan olmuş. Geçmiş olsun.
Bu konuda @serkan_48 arkadaşımız daha detaylı bir açıklama yapabilir, top Onda. :)
 
Çamaşır makinalarında bir çok model sıkma yıkama motoru kullanılıyor. asekron motor ,universal, motor seri motor ve step motor şeklinde farklı motorlar kullanıldı.

Asekron motorları da 2 katagoriye ayırdılar, takolu takosuz diye.
Takosuz olanlar sabit degerlerde (degişken 2 devirde)mesela 100 D/Dakika -2400 D/Dakika şeklinde
Takolu olanlar elektronik kartla frekans bölme ile hız kontrolü yapıldı

üniversal motorlarda ac/dc takosuz sabit devirlerde kullanıldı yasıklar yıkamada devreye alındı .sıkmada da yıkama devri ile başlayıp şalterin konum degişimi ile kollektör devreye girer yüksek devirlere ulasılr

Seri motorlar tako lu hız kontrol kulanıldı bu motorlardaki hiz kontrol tako jeneratöründen gelen gerilimle oransal (DC) kontrol yaparak yüksek tork yüksek devir elde edildi

Çamaşır makinasında kullanılan motor nasıl bir motor incelenmeli kondansatör kalkışlı olduğunu sanmıyorum. Sorun sadece motorda değil karttada olabilir. Bazı model çamaşır makinalarında kart kontrolü vasıtası ile devir ayarlanıyor.
 
kazanın rulmanlarını kontrol edebilirsen şayet tamburu döndürdüğünde rulmanlardan ses geliyorsa muhtemel senin motor olayı tekrarlaması muhtemel olabilir.Elektriksel sebeplerinin yanında mekanik aksamlarıda kontrol etmende fayda var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,723
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Geri
Üst