çamaşır makinesi için kablo döşeme yardım

calderon61

Üye
Katılım
13 Şub 2017
Mesajlar
84
Puanları
1
Yaş
41
merhaba arkadaşlar.
balkonda çamaşır makinesi, dondurucu, tv ve uydu var. bunlar için balkona odanın boatından hat çektirdim. elektrikçi ünal marka 3x1,5 bir kablo çekti duvarın üstünden. balkonaa simens marka bir sigorta koydu. şimdi bu kablo ile ben çamaşır mak. dondurucu tv ve uyduyu aynı anda kullanabilir miyim. pek içime sinmedi.
eğer kullanamaz isem aynı boattan 1 kablo kendim bağlasam nasıl bir kablo (ttr -nym) satın almalıyım. ayrıca bunada bir sigorta almalımıyım
not: aynı boattaki kabloyu kullansam yük anlamında bir sıkıntı olur mu ? yada şuanki düzen tek kablo ile devam mı etmeliyim.
 
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
priz sortileri minimum 3x2,5mm2 olmalıdır. elektrikçi arkadaş malzemeden çalmış. bana sorarsan söküp götürsün derim.

Çamaşır makinası için daire içindeki sigorta kutusundan itibaren yekpare 3x2,5mm2
dondurucu tv ve uydu alıcı için en yakın buatta 3x2,5 mm2 kat çekmeniz
gerekir.
 
Çamaşır makinası, buzdolabı , dondurucu vs gibi gücü yüksek olan ürünlerin beslemesi ayrı ayrı çekilmelidir. Ayrıca 3X1,5 değil 3x 2,5 mm2 kesitinde olmalıdır. Tv ile uydu alıcınızın gücü fazla olmadığı için tek bir noktadan veya prizden besleyebilirsiniz. Elektrikçi yukarıda bahsetmiş olduğunuz kabloyu sallama bir şekilde çekmiş anlaşılan. İşten anlayan bir elektrikçi ile sorunu çözmeye çalışın bence
 
ben kendim kablo alsam değiştirebilir miyim? kablo tavsiyesiniz nedir
 
ELEKTRİK İÇ TESİSLERİ YÖNETMELİĞİ

Madde 9- KURULU TESİSLERİN DEĞİȘTİRİLMESİ VA DA BÜYÜTÜLMESİ Kurulu tesislerin değiștirilmesi yada büyütülmesi için elektrik tesisatçısı, önceden var olan projenin esasına etki eden durumlar varsa, bunların değișiklik projesi ile ișletmeye sunacak, yoksa gerekçesini açıklayarak ilk önce ișletmenin iznini alacaktır.

Madde 13- TESİSTE YAPILABİLECEK DEĞİȘİKLİKLER Tesiste yapılabilecek değișiklikler, yetki sınırları içinde kalmak koșulu ile kurulu gücün %20’sini geçmeyecektir. %20’yi geçmeyecek değișikliklerle ilgili olarak mevcut proje üzerinde proje müellifi tarafından yapılacak değișiklikler, ișletmece onaylanıp tesisatçı tarafından denetim kurulușuna bildirildikten sonra bu bölümlerin yapılmasına bașlanacaktır.

Belki birileri okur .
 
Sigortayı kaç Amperlik taktı?

Saygılar....
 
sigorta üstünde şu yazıyor. simens 5SQ21 B25 230/400V
arkadaşlar kafam iyice karıştı. ben şimdi bu kabloyu söküp yerine hes-3-2-5-nym-antigron-sofben-kablosu- ile değişsem çamaşır, dondurucu , tv uydu için yetermi hepsine yoksa bu kablo kalsın. aynı boaattan 1 tane daha kablo çekip dondurucu için ayrımı yapsam.
 
1,5mm2 kesitli hat için 25 A sigorta kullanılmaz zaten. Elektrikçiyi kürekle beline beline vurmayı düşünebilirsin.

linkte şofben kablosu denmiş ama şofben haricinde de kullanılır.

çamaşır makinası için iç tesisler yönetmeliği ayrı linye ister.
ama diğer alıcılar özel linye olmadığı için hepsini tek linyeden besleyebilirsin. (fakat çamaşır linyesindne ayrı olmalı)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,718
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst