Ölçü aleti dBm ve dBV

Katılım
23 Nis 2010
Mesajlar
405
Puanları
1
Slm
Bazı dijital ölçü aletlerinde gördüğümüz dBm ve dBV nedir,nasıl kullanılır?
Saygılar.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Dijital multimetrelerde olur hani mesala bazı flukelerde :)
 
http://www.fatiherdem.net/db-dbm-dbw-gibi-birimlerin-anlami/
http://www.translatorscafe.com/cafe/EN/units-converter/dbm/c/

Merhaba.Bu simgelerle (desibel milivolt,desibel miliwatt veya desibel mikrovolt cinsinden veya vb. yollarla söylenip) belirtilen değerler; elektrik müh.liğinde,elektronikte RF,Mikrodalga,vb. alanlarda bu ölçülüp hesaplanması gereken bazı güç değerlerinin tek değil de bazı katları da işin içine alındığında karşımıza çok büyük değerlerin çıkmamasını önlemek için logaritma tabanınında oranlanıp bu çıkacak sayısal değeri iyice küçültülerek söylenebilen ölçüm değerleridir.Yani TL.'den sıfırların atılmasına kaba olarak çok benzer olarak,yapılan bazı oranlamalarla ve yapılan kısaltmalı ölçüm değerleriyle bize büyük kolaylık sağlayan bazı ölçüm yollarıdır.Direk ölçümü yapmak yerine bazı değerler üzerinden oranlayarak bu sonucu dolaylı yazarak çıkan ölçüm sonucunu daha makul ve pratik bir değere indirgemektir.Kolay gelsin.
 
İşte bu sonunda bilen birini buldum firmayı arıyorum yani ünlü tedarikçiyi o bile cevap veremedi çok teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst