Devrede kondansatör olmadıgı halde kapasitif sayaç nasıl yazar?

Katılım
20 Ocak 2007
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Fabrika çalışmıyor kondansatörler tamamen kapalı fakat kapasitif sayaçımız dewamlı yazıyor neden ??
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Devrede UPS ,sabit kondansatör,yapışmış kompanzasyon kontaktörü var ise,olabilir.
 
sayaçta faz sırası ters olabilir sabit kondansatör varsa aydınlatma armatürlerinde kondansatör olabilir bi kontrolet kolay gelsin
 
Herhangi bir yuku beslemedigi halde gerilim altinda olan kablolar, kondansator etkisi yapar...Kullanilmayan linyelerinizi ana salterlerden kapatabilirsiniz...
Kompanzasyon dahil tum alicilarinizi devre disi ederek, sebekeden gelen enerjiyi olcebilirsiniz...Daha sonra , kompanzasyon devre disi ( varsa sabit de dahil ) iken yukelrinizi tek tek devreye alip olcum yaparsaniz, kapasitif enerjinin kaynagini ogrenme sansiniz dogar...Kolay gelsin
 
Ölçümünüz OG'den ise ve trafo reaktifini karşılamak için sabit kondansatörünüz varsa (trafo boşta iken) bu büyük gelebilir.
Ölçümünüz OG'den ise ve sayaçtan sonra boşta havai hat veya uzun XLPE kablo varsa bunlar da kapasitif etki yapar.
İşletme hakkında detayları bilirsek net bitşeyler söyleriz.
 
bencede sistemde sabit bir grup olabilir veya yapışmış kontaktörler olabilir dolayı kapasitif yazacaktır. yalnız ben bu kabloların nasıl kapasitif yazdırdığını anlamadım arkadaşlar biraz açıklarmısınız?
 
Sayın elektronik67.
Sanırım elektronik kökenlisiniz.Malumunuz kondansatör iki iletken arasındaki bir yalıtkandan ibarettir.Bizim kablolarımızın da içleri iletken dışları yalıtkan.3 faz sistemler için,içi ayrı ayrı 3 fazın enerjisi ile yüklületkenler ve dışları izolasyonlu olan yalıtkanlar var.Yan yana geldiklerinde birer kondansatör olurlar.Yükler kapalı yani iletkenlerin de diğer uçları açıkta.Kapasitif etki bu şekilde oluyor.
 
sayın m-usta-fa güzel açıklama bukadar sade anlatımı ancak sen yapabilirdin tebirkler.
ya senin ne işin var fabrikada öğretmen olsaydınya öyle olsaydın garanti senden mezun olanlar daha mezun olmadan nasa' dan iş teklifi alırdı. ;D ;D ;) ;)
 
Ben öğretmen olsam desi kaynatan ilk öğretmen ünvanıyla litaratüre geçerdim.
 
arkadaşlar lütfen şunu unutmayalım ki kolay kolay hiç bir UPS kapasitif yazmaz genelde hep endüktif akım çekerler. (istisnalar kaidei bozmaz) saygılar.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,722
Kullanıcılar
449,959
Son üye
çor-man

Yeni konular

Geri
Üst