C# ile rs232 veri gönderme sorunu!!!

myurdabak

Üye
Katılım
31 Ocak 2008
Mesajlar
498
Puanları
1
arkadaşlar C# ile rs232 üzerinden veri nasıl gönderebilirim?
bir butona basıldığında seriport1.WriteLine("s") ile s verisini göndermek istiyorum program çalşıyor ama butona basınca hata veriyo.C#da yeniyim Bi türlü çözemedim.visual studio 2008 kullanıyorum toolboxtan seriportu ekledikten sonra sadece baudrate ayarı yaptım başka ayar yapmadım bu konuda yardımcı olabilecek var mı?
 
bu hatanın sebebini buldum. proteus programında rs232nin com1'i kullanıyo olması çakışma yapıyo fakat ben C# arayüzden veri gönderip pic'te işlemek istiyorum bu çakışmayı nasıl önleyebilirim?
 
merhaba arkadaşım,
C#'ta soldaki menülerdeki componentlerden "Serialport" nesnesini seçtiğinde sağ kısımda beliren nesne özelliklerinden hangi seri portu kullanacağını seçebilirsin, böylelikle çakışma yaşamazsın.
umarım doğru anlayıp doğru çözümü bulabilmişimdir ;)
 
teşekkür ederim kardeş cvbın için.Sorun bilgisayarda 1 port olması.sadece com1 kullanımına izin verdiği için Virtual serial port programını yükleyip sanal port oluşturdum sorunsuz çalıştı. yalnız serialport1.WriteLine("s") ile bu veriyi proteusa gönderdiğim zaman "=F" verisini alıyorum bunun sebebi nedir?bunu nasıl s olarak gönderip alabilirim??
 
SerialPort port1 = new SerialPort("COM1", 9600, Parity.None, 8, StopBits.One);
port.Open();
MsgBox.Show("port açıldı");

port1.WriteLine("S");
MsgBox.Show("Veri Gönderildi");

port.Close();
MsgBox.Show("port Kapandı");


// 9600, Parity.None, 8, StopBits.One, burada değerler veriyi gönderen cihaz ile alan cihaz arasında aynı olması gerekiyor.
 
Reklam olmasın ama aşağıdaki linteki makaleyi incelemeni tavsiye ederim C# ile serialPort kullanımı konusunda baya yararlı olacaktır.
 
teşekkürler kardeş verdiğin cvp için ama ben link göremiyorum
 
Üzgünüm sanırım tam çıkmamamış. İşte link.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst