siemens 420 suruculerde tek pot ıle cıft surucu kullanımı

by_denvir

Üye
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
tek potansıyometre ıle cıft hız kontrol cıhazını nasıl kumanda edebılırım.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba.
1-Örneğin ilk sürücüye potansı bağladın.İlk sürücü analog çıkışını ikinci cihazın analog girişine bağlayabilirsin.(Sürücü analog çıkışına 500 ohm paralel direnç bağlaman gerekir.Çünkü çıkış 0-20 miliamperdir.Direnç bağlayarak akımı 0-10 volta çevirmiş olursun.Ayrıca analog çıkışı aktüel frekans çıkışı olarak ayarlaman lazım.)

2-Ayrı bir 0-10 volt güç kaynağı kullanıp, 0 voltu ve ortak ucu parelel her iki sürücü analog girişlerine girebilirsin.
 
bilir74 arkadaşımıza ilave olarak

2.yönteme ilave olarak
harici güç kaynağı kullanmadan cihazlardan sadece birinin 10v kaynağını kullanabilirsin.
 
Yöntem doğru ama hangi parametreler değişecek veya 2.sürücü ye 0-8 V vermek gerekiyorsa neler yapmalıyız. Hangi analog çıkış-giriş kullanılacak ayrıntılı ve mümkünse çizimli olarak anlatabilirseniz daha fazla aydınlanabiliriz. Şimdiden teşekkürler.
 
abuzettin20 ' Alıntı:
bilir74 arkadaşımıza ilave olarak

2.yönteme ilave olarak
harici güç kaynağı kullanmadan cihazlardan sadece birinin 10v kaynağını kullanabilirsin.

Merhaba arkadaşlar. Bir sürücünün 0-10 voltunu kullanmakta şöyle bir sakınca olabilir.0-10 voltu aldığınız sürücünün herhangi bir sebeple enerjisini keserseniz diğer sürücünüzde devre dışı kalmış olur.Bu sisteminizde istenmeyen bir durum olabilir.Eğer sisteminize bir zararı yoksa tabi dediğiniz şekilde kullanılabilir.
Ben bu şekilde bir makinada kullandım.Daha sonra iptal etmek zorunda kaldım.Bir sürücü çalışmasa bile diğerinin çalışması istendi.
 
stereo pot kullan, çok hassas olsun istemiyorsan sürücüden referans alacağım diye uğraşmana gerek yok.
 
Sterio potansiyometre kullanman çok basit ve ucuz maliyetli bir iş, zaman kaybın fazla olmaz.
arıza: arıza olarak sadece çok sık kullanılırsa bazen senkronizasyon bozukluğu yapar bu da sistemin performansını etkiler.

Tek potansiyometre kullanımı ile 4-20 mA çıkış ile sürme, parametre değişiklikleri yapıldığı taktirde uzun vadeli çok kullanışlı bir sistem olur.
arıza: risk çok az olur. arıza ile neredeyse karşılaşılmaz.

umarım yardımcı olmuşumdur.

selam dua ile
 
selam 2sürücü arasına senkron kartı koymalısın hiç bir sorun olmaz sürücün ne marka olursa olsun birde servisten sor onlar sana bilgi verir kolay gelsin
 
izole için senkron kartı kullanabilrsin fakat olmasada olur.Çalışan sürücünün (potans ucundan) AIN ve 0V(gnd) uçlarından paralel uç alıp diğer sürücünün AIN ve GND'sine bağlaman yeterlidir.
 
kolay gelsin dostum kısacası 1 tane inverterine potansın 3 kablosunu tak öbür cihazada com ucuyla ortak ucu paralel bağla çalışıtırırsın yapamazsanda irtibata geçelim biz inverter tamircisiyiz 0212 674 90 63
 

Forum istatistikleri

Konular
128,343
Mesajlar
916,832
Kullanıcılar
450,182
Son üye
sinan yeşilkurt

Yeni konular

Geri
Üst