mshoroz

Üye
Katılım
13 Ağu 2007
Mesajlar
19
Puanları
1
sevgili kontrol kalemi üyeleri benim sorunum siemens micromaster440 ile ilgili sürücüyü pot ile uzaktan kumanda etmek istiyorum fakat potu sıfıra getirmeme ve sürücü frekansı 0 göstermesine ragmen motorda bir hırlama oluyor.motor üzerinde ölcüm yaptıgımda enerji görüyorum. yani benim istedigim pot sıfırken sürücünün stopa geçmesi .biz bu düzeni şuan moller sürücüde yapabiliyoruz fakat siemenste bu iş için gerekli parametreyi bulamadım.bir role atayarak 7 frekansa gelince stop yaptırdım fakat tekrar çalıştırmak için 400metre gidip start vermem gerekiyor.buda sıkıntı yaratıyor.start için potun yanına şuan ayrı kaplo cekmemiz imkansız.yardımcı olan ustalarıma teşekkürler...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
sn mshoroz micromaster sürücülerde , sürücünün çalışmasını ya kendi üzerindeki displayden yada harici terminal üzerindeki terminalleri kumanda ederek seçersin.Sürücü çalışma hızını ise 0-10 v potdan gelen analog değere göre ayarlarsın.Sizin bahsettiğiniz gibi bir parametre bildiğim kadarıyla yok.Fakat küçük bir elektronik kart sizin işinizi çözecektir.Eğer pic biliyorsanız pottan gelen analog bilgiyi aynen korur bir karşılaştırıcı vasıtasıyla bir role çeker bıraktırırsınız böylelikle hız belirli bir değerin altına düştüğünde sürücüde stop konumuna geçmiş olur..Elektronik kartın tasarımı konusunda isterseniz yardımcı olurum.
 
P761 olu bant parametresini kullanabilirsiniz.

Buradan ayarlayacagınız voltajın altında kalan degerlerde cıkıs daima 0 hz olur.
Diyelim bu parametreyi 1v. ayarladınız.Potans ayarı 1v altına dusunce motor durur.
 
yani benim istedigim pot sıfırken sürücünün stopa geçmesi...[/QUOTE' Alıntı:
[QUOTE
P761 olu bant parametresini kullanabilirsiniz.

Buradan ayarlayacagınız voltajın altında kalan degerlerde cıkıs daima 0 hz olur.
Diyelim bu parametreyi 1v. ayarladınız.Potans ayarı 1v altına dusunce motor durur....

Buradaki parametre ile sürücü stop konumuna geçmiyor ama anladığım kadarıyla sadece çıkış 0 hz oluyor...Doğrumu anlamışım..
 
Starttan düşmesi isteniyorsa sizin de dediğiniz gibi bir elektronik kart tasarlanması/kullanılması gerekir.
 
sevgili dostum benim durdurmada sorunum yok tekrar start verme proplemim var.pot la bu paremetreyi kullanarak start vere bilirmiyim.
 
Potla start veremezsiniz.Start şartları P700 den girilir.
1 secerseniz tus takımı
2 secerseniz digital input
5 secerseniz data hattından start verirsiniz.

Ancak p761 parametresi ile belli bir pot ayarının altında cıkısı 0 hz e dusurerek invereter fiilen startta olmasına ragmen motorun donme hareketini durdurrmak mumkundur.Bir nevi stand by bekleme gibi yani.

Eger siz pot ayarına baglı olarak motor digital starttan dussun istiyorsanız bir elektronik devre tasarlayıp kullanmanız gerekecektir.
Örnegin 2 volttan asagı dusunce bıraktırılan bir role ve bununla inverterin start terminaline baglantı gibi.

Biz P761 ile motoru 0hz yapma durumunu kullanıyoruz.Bir problem yasanmıyor.
 
dostum pot olayında dogru söylüyorsunda sürücü stand by gibi gözüksede sürücüden 130 volt gibi voltaj cıkıyor ve motorda hırlama oluyor ama dedigin gibi frekanz 0 gözüküyor...
 
O zaman en dogrusu elektronik devre kullanmak.Pot kac volt olunca stop etsin kac voltta starta gecsin dusunuyorsunuz.
Ben de merak ettim, bir arastırayım.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,936
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst