Zayıflama bisikletinden elektrik üretimi

sahinbey

Üye
Katılım
4 Eki 2008
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar okulumuzda bisiklet kullanarak elektrik enerjisi üretiyoruz...akü,alternatör ve invertör kullandık.... bu konuyla ilgili bazı sorunlarımız var yardımcı olabilecek kişilerin yardımlarını bekliyoruz.... iyi çalışmalar

sistem su an çalışıyor...ancak tasarruflu lambayı yakma süresi ile normal ampülü yakma süresi aynı olmuyor sanıyorum cektikleri amperden kaynaklanıyor....sorunun birincisi öğrencilerimiz bisikleti kullanırken aküyü doldurduğumuzu görebiliyoruz....ancak akünün tam dolup dolmadığını nasıl anlarız?ayrıca dolu olan akü,üzerinde çevirme devam ettiği sürece bir tehlike arz edermi...?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Akü doldukça çektiği akım düşer ve stabil kalır.(sıfır olmaz az da olsa akım çeker)Stabil kaldığı nokta dolduğu nokta kabul edilir.Devrede konjektör varsa sorun çıkmaz
 
hocam teşekkür ederim.... başka sorularımızda vardı....cevaplarsanız sevinirim... peki biz bu aküyü şimdi doldurduk(stabil görünüyor) bununla bir gösteri yapmak istersek hangi elektrikli aletleri kullanmamızı önerirsizinz....(su ısıtıcısı,saç kurutma makinesi olmaz sanırım resistanslı oldukları için) mesela tasarruflu ampulu zaman tutmadık ama bayagı yakıyoruz 15 dakikalık cevirme ile bisikleti. bu normal ampulde olmuyor:(:(:amperinden kaynaklı sanırım...şimdiden teşekkür ederim
 
Tasarruflu ampul çalıştırdığınaza göre dc'yi ac'ye çevirdiğinizi varsayıyorum.Bu durumda 220v olan herşeyi çalıştırabilirsiniz.Yok dc girişli bir ampul kullandınız ac'ye çevirmedinizse dc beslemeli(gerilim uygunsa)herhangi bir alıcı besleyebilirsiniz.
Ben olsaydım küçük güçlü uygun gerilimli bir pano soğutma fanı denerdim.
Bİrde şunu ekleyeyim.Piller-aküler tembelleşir.İdeal doldurma mümkün olduğunca boşaltıp tekrar doldurmaktır.Doldurma işleminin de tek seferde olması idealdir.Akünüzü bir ısıtıcı üzerinden tamamen boşaltıp tekrar doldurmanız halinde daha uzun soluklu bir gösteri yaparsınız.
Hayırlı çalışmalar
 
teşekkür ederim hocam...evet dediğiniz gibi dc'yi ac'ye çevirdik.invertör kullanıyoruz.şimdi esas sorumuz bir aleti çalıştırmak için volt dan ziyade amperi önemli sanırım.çünkü çıkış 220v olmasına rağmen normal ampül kısa süre yanıyor.tasarruflu ampulde ise süre uzun oluyor.örneğin bir keresinde matkap belli bir süre çalıştı.sonra matkap çalışmadığı anda ampül yanmaya devam etti.yani kusura bakmayın tam anlatamıyorum sanırım ama başka bir alet çalıştırmak için ilgi çekici olması açısından hemde uzun süreli olması bakımından neler önerebilirsiniz....(projemiz oldukça ilgi gördüğü için okulun ısıklandırılmasından da kullanıyoruz.yani doldurup boşaltmada sagolsun öğrenciler işini yapıyor:):)
 
Cafcaflı birşeyler olsun diyorsanız ledli ışıklar var.farklı renklerde ayrıca sıralı yanabilen.Bunlardan temin edip ışıklandırma gösterileri yapabilirsiniz.Ledlerin tüketimi az olduğundan daha uzun süreli çalışır.Bir de aküyü büyütmeyi deneyin.O zaman güç artacağından akım da artar.
 
evet hocam tam o ledli lamlaları deniyorduk bizde.... birde hocam su soruya cevap verirseniz sevinirim: aküyü tam olarak boşaltmak için ne yapabiliriz.örneğin matkap kullandık matkap çalışmadı zamanda örneğin telefonu sarj etmeye devam ediyor.tam manasıyla boşaltmak için ne önerirsiniz? zira tam boşaldı sanırım derken örneğin cep telefonı sarj etmeye devam ediyor yada pil sarjı devam ediyor.
 
Biz genellikle krom-nikel telden direnç bağlayıp çektiği akımı ölçeriz.
 
Pil şarjı devam edebilir. Bu normaldir. Çünkü her cihazın belli bir çalışma alt limiti vardır. Matkapı çalışştırmayacak kadar küçük akım ve gerilim kolaylıkla cep telefonunu şarj edebilir.
 
anladım hocam teşekkür ederim... su an için sıkıntı gözükmüyor... projemizin hedefine ulaştık.zayıflarken elektrik enerjisi üretip bunuda kullanabiliyoruz.sadece sorunumuz olursa proje gününe yaklaştıkça değerli bilgilerinze basvurabilirim..yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....tabi daha iyi bir sunum için aklınıza gelen bir fikir varsa paylasırsanız sevinirim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,296
Mesajlar
916,523
Kullanıcılar
450,130
Son üye
akınfarad
Geri
Üst