zamana baglı sıralı hareketler yaptıran plc için enerji kesintisinde

ruin

Üye
Katılım
16 Eyl 2008
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
zamana baglı sıralı hareketler yaptıran plc için enerji gidip gelmesinde makinenin kaldığı yerden devam edebilmesii için prog.nasıl yazmam lazım? aynı makineden birden fazla olduğunda FB kullanmak istiyorum.FB de STAT ı kullanarak yapılabilir mi?nasıl?yada baska çözüm ne olabilir.
yardımlar için tesekkurler
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
zannaedersem s7300 plc kullanacaksın.hardware de retentive(kalıcı) diye bölüm var.burada kulanacağın alanları işaretliyorsun ve programını yazarken kalıcı olması gerekenleri bu alanları kullanarak programlıyorsun.örneğin.mb0 ile mb60 ,,,,,t0 ile t40,,,,,,c0 ile c15 gibi retentive alanları belirlediğini düşünelim.programını bu alanlar içerisinde yazarsan elektrik kesilmesinden sonra program kaldığı yerden devam edecektir.
 
FB lerde statı kullanmak bir çözüm CPU 315 2DP PNP bir CPU da eneji gidip geldiginde yazdıgım prg. kaldıgı yerden devam ediyordu.
Ya da kontrol sistemini ve önemli gördüğün güç ünütesini ayakta tutacak güçte bir online UPS ve UPS ten enerji kesildiginde(UPS lerde böyle ALARM çıkışları var sorman lazım) PLC ye gireceğin bir kontak bilgisiylede sistemi elektirik gidip geldiginde belirli bir konumda tutabilirsin. Daha önce böyle bir uygulama yaptım buradaki önemli nokta elektrik devresinde UPS'in kumanda ve güç ünitesinde nereleri beslemesi gerektigi tespitini doğru yapmak.
Kolay gelsin...
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,780
Kullanıcılar
449,981
Son üye
Muhammeddt

Yeni konular

Geri
Üst