Zam

kesmez

Profesyonel Üye
Katılım
14 Ara 2006
Mesajlar
4,940
Puanları
1,306
Konum
ankara
https://www.ntv.com.tr/ekonomi/yeni...-kopruler-ve-akaryakit,sDAw-6kvdU2IwBUAXq4gDQ
bu zamlar 31 aralıkta yapılsaydı. memur ve emekli maaşları enflasyon farkı sebebiyle daha fazla artacaktı.
2 ocakta yapılsaydı 1 gün zamsız satacaklardı.
 
150 kWh in üstü 2.kademe 150 kWh ve altı 1.kademe şeklinde bir ibareye resmi belgelerde yok. Sadece EPDK nın yaptığı açıklamada bu şekilde yazmışlar ancak yine EPDK nın açıkladığı elektrik faturalarına esas tarife tablosuna göre 5 kWh/ gün ve altı için birim fiyat 1,124105 TL (vergiler hariç), 5 kWh/gün üstü için birim fiyat 1,638312 TL (vergiler hariç) diye belirtilmiş.
Örneğin fatura ilk ve son okuma tarihleri arasında 28 gün geçmiş ve bu arada 145 kWh tüketim yapmış bir abonenin normalde EPDK nın basın açıklamasına göre sadece 1. kademeden ücretlendirilmesi gerekir ama bu abonenin günlük tüketimi 145/28=5,178 kWh olduğu için ve bu abone yayınlanan tablodaki günlük 5 kWh sınırını geçtiğinden dolayı 28*5=140 kWh i 1. kademeden 5 kWh de 2.kademeden ücretlendirilecek gibi...Nasıl uygulayacaklar acaba merak ediyorum...
 
öyle deme angaralı, bak adamlar paylaşıyorlar, ne fabrikalar ne icatlar yapmışız diye, yiğidi öldürelim hakkını vererek gömelim.
Burada gerçek icatlardan söz etme ihtiyacı duydum.
Gerçek icat, bir üretimi daha verimli ve ucuz hale getirmek ile başlar.
Bir elektriğin üretiminde gerçeklerden bahsedecek olursak bir çok bilim dalı söz konusudur.
Jeoloji uzmanları.
Mekanik ve kinetik uzmanları.
Elektrik ve elektronik uzmanları.
Kimyagerler.
Fizikçiler.
Bunlar ve bunlar gibi bilim adamlarına değer verilmiş olsa idi, birkaç tane bilim adamının gerçek icatları ile bile çığır açardı.
Basit bir örnek.
Elektrikli araba yapmak yerine enerji nakil hatlarındaki %25 lik kaybı %1 lere çekebilmek dünya çapında gerçek bir icattır. Hem ülkeyi kalkındırır, hem de icadın telif hakkından çok ciddi gelir elde edilirdi.
Gerçek bir icat yapmak elbette kolay değildir. Bilimin dibine vurmak gerekmektedir. Bu da uzman olanlara finansal destek ile mümkün olabilir. Türkiye'de finansal desteğin nerelere harcandığı malümdür.
Hadi bilimi bir kenara bıraktık. Zaten tüm dünyada sınırsız denilebilecek olanaklarla bilimsel araştırmalar teşvik edilmektedir.
Üretim denilen şeyin ne olduğunu da mı bilmiyoruz.
O kadar çürük çarık reklamlara para harcayacaklarına Türkiye'de şimdiye kadar iki tane baraj yapılıp, birkaç tane elektrik santralı bile kurulmuş olsaydı, bu gün bu zamlar hakkında böyle dedikodu yapılmazdı.
Türkiye'nin jeolojik yapısı birçok alanda yeterli üretim yapmaya elverişlidir.
Hangi dalda üretim yapılıyor?

HAA AKLIMA GELDİ:
Baraj yapmak sadece elektrik üretimi anlamına gelmez. Başta içme suyu olmak üzere, koşullar uygun ise sulama ve verimliliği artırabilmek amacıyla da kullanılabilir. Tabii ki barajın yapılabilme koşullarını jeoloji uzmanları daha iyi bilirler.
Ancak benim duyduğum tek laf ''SUYUNUZU BOŞA HARCAMAYIN''. Dünya üzerinde sular azalıyor şeklindeki kamu spotlarıdır.
 
Son düzenleme:
OHHH Ciğerim soğudu :D
Forumlarda şunu yaptık bunu icad ettik diyen üyeler, faturaları öderken ne diyecekler?
İki tarafında bence birbirinden zerre kadar farkı yok.

İki tarafta karşı taraftan yapılan/söylenen iyi şeyleri red edip ,kötü şeyleri birbirinin gözüne sokmakla meşgul. Nihayetinde herkes aynı bana kalırsa.

Neyse bir teklifim birde sorum olacak..Teklifim ilkokul/ortaokul düzeyine kesinlikle münazara dersi koyulması.Sorum da 4 kişilik bir ailenin standart ev gereçleri ile ortalama günlük tüketimi KW bazında Türkiye'de ve Avrupa'da ne kadardır? (klima, fırın v.s dahil).

Bunu niye soruyorum. "Gelişmişlik" endeksinde kullanılan en büyük parametrelerden biri buydu yanlış bilmiyorsam.

Edit: Sayın @Mr_YAMYAM.

Bu yapılan zamların "Enerji arzından" kaynaklandığını (Ortada baraj falan olmamasından dolayı) düşünüyorsanız bence büyük yanlış içerisindesiniz. Türkiye'de baraj yapma sorunu yok halihazırda. Hatta halihazırda Doğu Karadenizde "Bu kadar fazla oluyor" durumu var nerede ise.

Benim gördüğüm bu kadar zam/zamların nedeni bütçedeki delik.Buradan gelen paralarla başka yerleri finanse etmek borç kapatmak v.s peşindeler
 
Son düzenleme:
Hayatı 3 harften (ZAM) ibaret hale getirenlere,
Güzelim memleketimizi yaşanılanacak daha güzel bir ülke yerine,
Lanet edilecek bir ülke haline getirenlere yazıklar olsun.
Allah'ın adaleti birgün tecelli edecek er yada geç ama edecek.
Bu milletin ahı kimsede kalmaz ☹️
 

Forum istatistikleri

Konular
128,209
Mesajlar
915,829
Kullanıcılar
449,988
Son üye
hmos23

Yeni konular

Geri
Üst