yuksek gerilim kesici toprak ariza

dengec

Üye
Katılım
7 Haz 2007
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
Sistemde 2500 kva trafo merkezi ve kesicilerimiz ve otomatik calisan 700 kva jeneratorumuz var. Sorunumuz şu: Şebeke elektrigi kesildiginde jenerator otomatik devreye giriyor. Ancak sehir şebekesi tekrar geldginde jenerator devreden cikmiyor. Sisteme baktigimizda Trafomuza ait kesici toprak arizasi gosteriyor ve KOK uzerinden enerjiyi kestigini goruyoruz. Jeneratoru stop edip KOK UZERINDEN enerji verdigimizde sorun ortan kalkiyor. Bu sorun şebeke elektrigi kesildiginde yaşaniyor. Binaya yeni tasindigimiz icin gecmiste boyle bir sorun var miydi bilmiyoruz...Bu sorunla karsilastığımiz şu anda aşırı bir yağmur yağmıştı. Sorunu nasıl düzeltebiliriz?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
..tekrar bir deneme yaptınız mı?
 
Tariya ait kesici rolesi toprak arizasi verdiği icin açmış. Sebekeden elekteik gelse dahi kesici acik olduğu icin elektrik jeneratör enverser salterine ulaşmıyor ve jeneratör doğal olarak çalışmaya devam ediyor. Kesici rolesi neden toprak hatasi veriyor? Ayarlarinda bir sıkıntı mi var? Yoksa gerçekten toprak kaçağı mi oluyor arastirmak lazim diye düşünüyorum.
 
Sorun aynen devam ediyor..
 
Muhtemelen röle ve akım trafosu LPCT. İlk enerji geldiğinde topraktan açma veriyorsa toprak akım ayarını biraz arttırabilirsiniz
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,718
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst