yuksek gerilim hatları

suleyman

Üye
Katılım
22 Mar 2006
Mesajlar
45
Puanları
1
Yaş
39
selam arkadaslar benım bi sorum olacaktı yg hattlarındaki iletkenler 3 lü paralel seklinde cok merak ediyorum neden üçlü , atlama yapmıyormu . cevaplarsanız sevinirim
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
sn. süleyman

Tahminimce sizin bahsetmekte oldugunuz konu 3'lu demet iletken.Yani 3 ayrı grup halınde 9 ıletkenden olusan iletim hattı.380kv iletim hatlarında kullanılır.3 erli 3 grup halindedır her faz bir grup ta taşınmaktadır.Aynı fazı taşıyan iletkenlerin arasında üçgen şeklinde ara tutucu bulunur .

Kolay Gelsin
Saygılar...
 
154 ve 380 kV enerji iletim hatlarında bir merkezden bir baska merkeze enerji iletmek için 2li yada 3'lu bandıl yani demet iletkenleri kullanılır. Eger bu sekilde tasımasaydık kullanacagımız iletkenin kesiti cok cok fazla olacaktı. Örnegin 954 MCM yada 1272 MCM iletkenin 3 'lu bandılla tasıyacagı yükü tek bir iletkenle tasımaya kalksak cok büyük caplı bir iletken olması gerekirdi . Tabi bu isletme acısından maliyet acısından hiçde ekonomik olmazdı. En basitinden sehim verilemezdi. İletkenin bir noktadan kopsa yeniden cekmesi cok güc olurdu. Kullanılacak izolatörlerin boyutu cok daha fazla olurdu ki direklerin ona gore yapılması gerekirdi. Bandıllar aynı fazı tasıdıkları icin spacer lar ile birbirine tutturulmustur bunlar aynı faz oldugu için atlama filan soz konusu olmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,208
Mesajlar
915,825
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst