yol adınlatması hakkında yardım

ciran

Üye
Katılım
5 Eyl 2007
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba,

Yurtdışında 40 km lik bir yol aydınlatması işine teklif hazırlamaktayım da, maliyet olarak elektrik işleri toplam işin yüzde kaçı olur, bilgisi olan var mıdır?

Çok teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Böyle bir kabul,çok hatalı sonuçlara götürür.Projeyi çizip / çizdirip,keşfi ona göre hazırlamak en doğrusudur.
 
Son düzenleme:
elektrik işine hangi açıdan baktığınıza bağlı, mesela ülkemizde tedaş birim fiyatları düşünülerek bir yol aydınlatması yapacaksanız ben %100 elektrik pozlarından bu işi fiyatlandırırım ve tamamı elektrik işi olmuş olur.

yapacağınız kazı işi (inşaat kalemi olarak da düşünebilirsiniz) işin yapım yerine, kullanacağınız malzemeye göre (harfiyat nereye götürülecek, sıkıştırılmış malzeme kullanacaksanız bunu nereden kaç paraya temin edeceksiniz vs.) işin maliyetinde çok büyük oynamalar yapılabilir, birde şu durum var tabi işi yapacağınız ülkenin kanunlarına göre belli izinleri almanız lazım, bu izinlerin maliyet yüzdesini bilmeden-öğrenmeden böyle bir kıyaslama yapamazsınız.

bunlar ilk aklıma gelenler tabi, fahri beyin dediği gibi projesi yok, direk tipi belli değil, birim fiyatta 200 TL ye direk vardır, aydınlatacağınız yol ülkenin başbakanının yolu olur 5-6 bin TL lik direk seçilir.

liste uzar gider..
 
Çok teşekkürler, aslında çok detaylı bir projesi yok, keşif de yollamışlar daha çok keşif üzerinden fiyatlandırıyorum. Şu anda toplam inşaat işinin yüzde 5'i gibi ama dediğiniz gibi burada fiyatı etkileyen çok faktör vardır.

Saygılarımla..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst