yoğurt yapma makinası

geranimoo

Üye
Katılım
26 Nis 2012
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
48
selam dostlar

yoğurt yapma makinası çalışma matığına göre bi devre yapılabilirmi ? mesela bir kabı sürekli oda sıcaklığında tutmalı ve zaman ayarlı olmalı mümkünmüdür acaba :)
 
Size de selamlar
Bahsettiğiniz sistem pek ala mümkün.
Kuluçka makinaları var, içlerinde birkaç tane ampul var ve termostat kontrolü ile soğuduğunda lambalar yanıp içeriyi ısıtıyor. Termostat dediğimiz sıcaklığı ölçülmek istenen yere konmak için kuyruk denen uzantıları olan veya daha basit modelleri olan bir aygıttır.
Yalnız yoğurt bildiğim kadarıyla 49.5 .. 50 santigrad derecede beklemeli. Siz yoğurdu nasıl ısıtmak istediğinizi belirlemelisizniz ve hangi şartlarda ısıtmak istediğinizi de. Kışın 0 ın altındaki bir yerde de çalışması gerekiyorsa, elektrik gücü vb buna göre ayarlanmalı. Forumda başka konuda da çok geçti: Elektrikli battaniyenin kendisini veya battaniyenin kablosunu satın alıp yoğurt kabının etrafına sararsınız. Termostatı da yoğurt ile hijyeni sağlayıp kabın içinden elektrik devresine bağlamalısınız. Mecbur kalırsanız battaniye ile kab arasına da koyabilirsiniz.
Önemli bir nokta ısıtma için genel ısıtıcıları kullanmanızın zor veya uygunsuz olmasıdır. Şebekeye bağlandığında yanılmıyorsam 600 santigrad dereceyi bulan sıcaklıklarda çalışıyorlar. Belki toplam sıcaklık 50 olur ama ısıtıcının değidiği yer sıcaklığı yoğurda zarar verir derecede yükselebilir.
Bunların yanında su ısıtmada kullanılan basit helezonları yoğurdun içie atıp düşük güçle de ısıtma yapabilirsiniz. Elektrik uzmanları siz tercih ederseniz sistemin özelliklerini daha detaylı açıklarlar.

Profeyonel uğraş için küçük bir fırın da tasarlanıp ısıtılabilir.

Başarılar dileriz.
 
evinizde elektirkli bir fırınınız varsa arçelik yetkili servislerinden yoğurt yapma özelliklil fırın termostatı alarak fırına minifırına takabilirsiniz yanlız termostatla beraber termostat kumanda düğmesi ve alt dekoratifinide isterseniz servisten ayar yapmanız çok kolaylaşır..50 dercede yaklaşık 4 saat de yoğurt yapılır diye biliyorum
kolay gelsin
 
makınada acaba yapmak ne kadar saglıklı acaba?

evde kendımız yaptıgımız gıbı aynısı oluyormukı
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
sitelerde bir sürü projeler var.Bence kendin yapmalısın.Çok zor değil bence.
 
normal fırına dışardan 50'' lik termostat takarsak olurmu?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst