Yerel Ağ için modem önerileriniz?

Katılım
10 Ağu 2015
Mesajlar
57
Puanları
1
Arkadaşlar açık alanda mobil (konumu değişken) bir makinenin üzerinde yerel ağ oluşturup , cihazları bu ağ üzerinden haberleştirmeyi düşünüyorum.
Daha önceki seri veri (rs485..) denemeleri ve rf denemelerimden daha başarılı sonuç vereceğini düşünüyorum.(hem kablo kullanımına ihtiyaç duymaması, hemde kısa mesafede yüksek frekansın avantajları açısından)
Ve başlangıç olarak esp8266 ile makine üzerindeki iki uç nokta arasında sürekli veri akışı yapıyorum.

Şimdilik gayet başarılı. Veri akışı testini şimdilik bir adet leptop (dahili wifi ile) ve pcb antene sahip esp8266-1 ile yapıyorum.

Sistemi gerçekleştirmeye karar verdiğimde tüm cihazların (max 150 tane) ana bir modem üzerinde haberleşmesi bunları ileri ki zamanda internete bağlayabilmek için avantaj olacağını ve tümüne hem ethernetle hemde tek id ile ulaşımı mümkün olması için daha iyi olacağını düşünüyorum.

Ama ana modem üzerindeki yoğun trafiğin veri akışına ne kadar negatif eksisi olabilir kestiremiyorum.

Ve proje geliştirmeye başlamadan önce hem sistem hakkında genel fikirlerinizi almak, hemde
yukarıda bahsettiğim ana modem için hangi marka ve model modem kullanmamın daha doğru olacağını sizlere danışmak istedim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Arkadaşlar birde diğer bi kafama takılan husus; (TCP--UDP)
Wifi ile veri iletişimde TCP yöntemi ile haberleşiyorum.Şu an lua ya tam hakim olamadığım için Web sayfası sorgu (191.168.1.126/?1AC ......) yöntemiyle haberleşiyorum.Ama bu güvenli olsada bazen aksamalara ve gecikmeli çalışmaya sebep oluyor.Oysa sistem çok daha seri ve eş zamanlı denebilecek kadar hızlı. Nerede hata yapıyorum?
Yani whatsapp bile daha mesaj yazmaya başlarken internet üzerinden bunu karşı tarafa aktarabiliyor.Ama ben yerel ağda fark edilir derecede gecikme yaşıyorum.Hatta bazen bu süre 3-5 sn yi bile bulabiliyor.
 
Mikrotik veya cisco gibi yönetilebilir bir cihaz almanızı öneririm.
 
Mikrotik veya cisco gibi yönetilebilir bir cihaz almanızı öneririm.
Öneriniz için teşekürler.
Fakat verdiğiniz anahtar kelimelerle araştırma yaptığımda bunların bir cihazdan çok yazılım (işletim sistemi ..), protokol standartları olduklarını düşüneceğim sonuçlara ulaştım. Yani PC lerde genellikle linux ve farklı tabanlarda ağ kontrolcüleri olarak çalışan yazılımlar. Bunların ve bu sertifikalara ait cihazların tabiki sistemdeki ağı gözetmek, filtrelemek ve kontrol etmek için büyük avantajları olur.
Ama mevcut hızıma etki edeceğini sanmıyorum. Çünkü yukarda da bahsettiğim üzere ağda şu an wifi ile haberleşen sadece 2 cihaz var. Yani aksaklıklara sebep olacak kontrole ihtiyaç duyacak bir trafik yok.
 
hız bakımından sizin için pek bir faydası olmayacağı kesin, kamsama alanı olarak faydası olabilir.
"bunları ileri ki zamanda internete bağlayabilmek" cümlenize nazaran o markaları önerdim. bu tarz cihazlarda her cihanız internete bağlanabilme hakları ve ağ içerisinde kullanabilecekleri trafiği limitlendirme gibi seçenekleri yönetmeniz çok kolay. standart modemlerde bu tarz seçenekler yok malesef
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst