yeni mezun elektrik muhendisi?

ilgilendiğin için teşekkür ederim yasinus arkadaşım...
haklısın ama sorun da bu zaten iş bulamıyorum..
bu işyerinde öğrenebileceğim herşeyi öğrendim çıkmak istiyorum ama iş bulamıyorum
 
Elektrik mühendisliği hizmetlerini yerine getirmek için,bir sürü hizmet içi eğiitim belgesi edi-
nilmesi gerekiyor ( İşletme sorumluluğu,Topraklama ölçümü,Asansör,Enerji yöneticisi,Bilir-
kişi,Enerji Kimlik Belgesi uzmanlığı,Yapı Denetimi,vs. vs ).Bu belgeleri edinmek için,EMO ve
diğer kuruluşların düzenlemiş olduğu eğitimlere katılmakta yarar var.Bu belgelerin edinilmesi
halinde,iş bulmanın daha kolay olacağını zannediyorum.
 
İş bulmak için piyasanın içinde olmak daha iyi.Piyasanın dışından ilanlara bakarak çok zor.Eski çalıştığınız işyerinden sordurun iş olup olmadığını.Ayrıca dediğiniz gibi dışarıda iş bakımından pek mühendislik yapmıyoruz.tecrübe üzere iş yapılıyor.
 
vallaha işveren babalar doldurmuş, hep aynı şeyleri duymaktan sıkıldık artık
-piyasanın şartları
-maalesef türkiye
-yeni mezun para düşünmemeli
bunları söleyen arkadaşlar yaşamlarını öpücükle idame ettiriyorlar herhalde, iş görüşmesinde 800 TL ye razı olursan ,aaa vallaha olmaz allah aşkına 1500'e çalış diyen adam bulamazsın !!! piyasada düşer!!!

-ancak asgari ücretin 2 katı normal ücretlerdir, yani altına çalışan çalışmamalıdır (tabi mecburi durumlar istisna ), yani kimse sallayıp şu 3000 veriyor şu 5000 veriyor demesin (yani olsada istisnadır,yalandır demek istemiyorum)

-ben asgari ücretin 2 katının biraz üstünde bir para ile başlamıştım ancak askerliği daha yapmamıştım.

-ingilizce bilen elektrik müh. kesinlikle işsiz kalmaz , garanti çünkü piyasada gerçekten ingilizce bilen o kadar az ki ben neler gördüm adamın kpds puanı 85 ingilizce "ailenle mi yaşıyorsun" sorusunu mülakatta anlayamıyor , advanced ingilizce belgeli kendi hayatını özetleyemiyor , fıkra gibi

-bide okulla filan hiç uğraşmayın sadece mezun olacak kadar , okulun bölüm birincisi iş bulamadı ingilizce bilen ne kadar adam varsa başladı , yani okulda kendini geliştir yalanına inanmayın allami cihan olsanız fabrikada çömezsiniz önce. (istisnalar vardır mutlaka ama %1 bile değildir.)

-dayınız amcanız ve size iş bulmakta yardımcı olacak akraba veya eş dost varsa yukarıdakilerin hiç birine ihtiyacınız yok , referans (torpilin kibar versiyonudur) varsa kesinlikle işe girmeden önce kendinizi geliştirmek zorunda değilsiniz ama bir de şu var o referans sizi ömrünüzün sonuna kadar taşımaz nasıl olsa kendinizi geliştirmeye başlayacaksınız geç kalmanın bir manası yoktur.

-emoya mutlaka üye olun acımasız işverenleri şikayet edin , sorunlarınız ile oda ilgilensin zaten bunun için varlar. zaten bizler bu yarı stk'nın dediklerini yapsak piyasanın godomanları illallah der ama nerede bizde o toplum bilinci adam fabrikada iş buldumu "emo ya üye olmayayım da yılda 72 lira aidat vermeyiz hiç olmaz ise" diyor.

-şirketin bütün imkanlarından faydalanın dil eğitimi, işe yarayan seminer varsa gidin üstlerinizle çok iyi geçinin her şeyden önce efendi olun.

-kesinlikle işveren tarafında olmayın tüzel kişiler değil özel şahıslar duyguları ile hareket eder , yani şöyle düşünmeyin "bende yeni mezunum haklılar önce işi öğretecekler bana yatırım yapıyorlar hem askeri ücrete çalışanlar, hatta iş bulamayanlarda var" hiç bir yerden kötü ayrılmayın ama en küçük fırsatları bile değerlendirin , sadakat kavramını iş dünyasının dışında bırakın.

bunları yaparsanız zengin olursunuz garantisi veremem ama 2 çocuğunuzuda özel üniversitede okutabilcek imkanlarınız olur, özel sektörde çalışıyorsanız çok bi emeklilik şansınız olmaz erken ölürsünüz gibi düşünün. bende 3 yıllık mühendisim amma ahkâm kesmişim sanki genel müdür gibi bütün bölümlerde bulunmuşum gibi.
 
  • Beğen
Tepkiler: ct
Syn. pancar_motoru
Gerçekten güzel analiz yapmışsınız.
42 yaşındasınız ancak 3 yıllık mühendissiniz, 39 yaşında mı mühendis oldunuz? Ya da yanlış doğum tarihi girdiniz.

Şu başlığı başından sonuna kadar okudum, açıkçası beni Elektrik Mühendisliğinden soğuttu, Mühendisliği okursam o zaman zarfı içinde Devlette Teknikerken kazanabileceğim ikramiyeler hariç 72 bin lirayı kaybedeceğim, hem maaşıda burada yazılan ortalama mühendis maaşlarından pekte az değil, yaşım 23, en erken 26-27 de mezun olurum, sanırım mantıken kısa vadede değmez. Anladımki bu ülkede Mühendis olmak alelade birşeymiş. Ama ne kadar mantıksız olsada yinede istiyorum onu, elektrikle raksetmek istiyorum okadar uğraşa göre pespaye bir hayat uğrunada olsa bekle beni geliyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,381
Mesajlar
917,144
Kullanıcılar
450,263
Son üye
gerdani

Yeni konular

Geri
Üst