Yeni Karaşimşek Devresi

Bilgi paylaşımını abartmamak lazım. Sonuçta beğen yada beğenme o bahsettiğin devreyi adam yapmak için 2-3 gün uğraşacak belki. Sizde paylaşım adına beleşten alacaksınız devreyi belki satacaksınız ne malum.

Kusura bakmayın ama bazı üyeler armut piş ağzıma düş diyorlar. Madem mikroişlemcilerden anlamıyorsunuz oturun öğrenin bu sitede istemediğiniz kadar kaynak var. Paylaşım adına emek sömürüsünede hayır!

Açtığınız konulara baktımda hep birşeyler istemişsiniz. Hatta bir konuda direk devre çizmelerini istemişsiniz.
Paylaşım paylaşım demişsiniz. Siz foruma ne verdinizki ne istiyorsunuz? Birazda siz paylaşında diğer üyeler yararlansın

Ünlü bir söz derki;
Nalıncı keseri gibi olma hep bana, hep bana!
Oduncu testeresi gibi ol bir bana, bir sana!

Ben Senin o Bazı Söylediğin Üyelerden Deilim Benim kendim yapmış olduğum Bi Devreyi Burda Sitede Paylaştım Msn adresimi verip arkadaşlara birebir yardımcı oldum. Demek ki Neymiş Sevgili arkadaşım Bilmeden Konuşmamak Lazımmış.



Sana direk devre çizemem yani çizerim ama bu iş için oturup 2 3 gün uğrasıp işçilik malzeme kod yazma gibi işlerle uğraşmam lazım. Ancak şöyle yardım edebilirim. Gördüğüm kadarıyla yaklaşık 60 tane led var önce bunlar 30 u bir tarafta 30 öbür tarafta olmak üzere ayrılmış. Bu 30 arlı gruplar için şu algoritmalar mevcut.
1. 2 led grubuda merkezden dışarı doğru sırayla yanıyorlar.
2. Daha sonra en dıştan içeri doğru sırayla yanıyorlar.
3. Her 30 ar lı gruptaki ledler 15 li gruplar halinde sırayla yanıyorlar.
bu işlemler tekrarlanıyor.
Ledleri sırayla yakmak için yaygın olarak 4017 entegresi kullanılır. gruplar halinde yakmak için bir sürü yöntem mevcut ve en nihayetinde. yukardaki senaryoları arka arkaya uygulamak için basit bir pic kullanabilirsin.
Özetle
senaryoları gerçekleştiricek devreler
ve bu senaryoları sırayla devreye sokacak mikroişlemci ile bunları çözebilirsin.
Ha ben bunların hiçbirinden anlamıyorum diyorsan paraya kıy birine yaptır. Bir projeyi bir yere kadar getirmiş bi yerde takılmış birisine yardım ederim ama hazır devre isteyen birisine "Ben neden okudum bunca yıl" derim.


Kardeşim çok teşekkür ederim ilgin için ben Dediğin gibi bi yere kadar getirdim araştıra araştıra Ama birebir aynısı olmadı yani. Ama hala uğraşıyorum eğer yardımcı olurum diyorsan buraya Devre Şeması Ve Hez Dosyasını Atarım. Bu arada İlginiz İçin tekrar Teşekkür Ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,260
Mesajlar
916,281
Kullanıcılar
450,083
Son üye
bilgees

Yeni konular

Geri
Üst