Yeni Bir Bölüm

Zaten bugün bu yüzden bu rezil haldeyiz ya. Cinayetler, kazalar, yangınlar, depremlerde yıkılan binalar, terör, halkın birbirine duyduğu nefret ve kin duygusu vs. vs. hepsi vasıfsız insanların devlet dairelerinde çalışmasından kaynaklanan olaylardır.
Güzelim pırlanta gibi gençleri memurluğa özendirecek şeylerden lütfen kaçınalım bırakalım özelde yetenekleri gelişsin.
Vasıfsız insanlar devlet dairesinde diye bu haldeyiz deyip pırlnata gibiler devletegirmesin demeniz bana bir çelişki gibi geldi o zaman kim girsin devlete ?
 
Sayın Selçuk "" Güzelim pırlanta gibi gençleri memurluğa özendirecek şeylerden lütfen kaçınalım bırakalım özelde yetenekleri gelişsin. "" derken şunu kastettim mesleki olarak kendisini geliştirebilecek gençler hiç iş tecrübesi edinmeden kamuya geçerse bu adam mesleki olarak kendisini geliştiremeyecek. Böyle bir durumda bu insandan verim almak imkansız olacaktır. Çünkü vasıfsız bir memur bilmediği bir iş hakkında nasıl faydalı olabilirki halka. Olursada ne kadar olur. Benim şahsi görüşümdür; İş tecrübesi olmayan bir insanı devlet dairesine almayacaksın. İş tecrübesi olanlar arasından kamuya adam alacaksın ki işi çekip çevirebilsin yaptığı iş ile fark yaratabilsin. Bu iş tecrübesi olanlar arasındanda seçim yaparken kpss sınavından sonra mesleki bir uzmanlık sınavı yapıp iyilerin içinden en iyisini alıp o devlet makamına oturtacaksın. Yani türçe, tarih, coğrafya veya genel kültür ezberleyip kamuda mühendis olan bir insan ne yapabilir ki Allah aşkına. İnsaf yani böyle bi sistem olmaz. Vergilerimize yazık hepsi çöpe gidiyor.

Saygılar.
 
Yıllardır kpss sınavı olmadan, herkesin eş dostunu aldığı doldurduğu, aynı kurumda 5 tane akrabanın çalıştığı ortamdan kpss diye sınavlan azından belli ölçüde torpil engellenmiştir. Sınavın mantığı tartışılabilir ama bir mühendislik bölümü kişiye mesleki sınav nasıl yapılabilir? Yani bir belli konuda deneyimli mühendis burda avantajlı olabilir mi? Otomasyon üzerinde çalışmış kişiye haberleşme sorularına cevap verebilir mi? Bu seferde teknik bilgileri ezberleyen yine mesleki deneyimleri az olan kişiler o sınavları kazanacaktır.

Sınav olmadan tecrübeye göre seçim yapılsa densek, kpss öncesi duruma döneceğimiz malumdur. Öyle ki kamu da belki taze mühendis istiyordur. Zaten çok teknik alanlarda kalmadığına göre, özelde mühendislik yapıldığına göre deneyimli kişi zaten bunu istemez :)

Ayrıca bu kpss sınavı, sadece mühendisler için değil diğer meslekler içinde alakasızdır. İktisatçı, işletmecide mesleği alakasız bilgiler ile devlete atanmaktadır. İngilizce öğretmeni ingilizce sorusu yapmadan atanmaktadır. Ortak bir payda da bir sınav için şu an durum normaldir.

KPSS ye 5 ay kastırırımda atanırım ne var diyenler, hala özelde sürünüyorsa, hala bu ülkenin özel sektöründe ümidi varsa ona saygımız sonsuz. Ama o kadar iyi niyete gerek yok, açık ara bu ülkede ki en önemli sınav KPSS dir.

Burda bi sürü konu var, bazı bölümlere ayda yılda bir mesaj yazılıyorken, KPSS gibi bir bölümün açılması elzemdir. Sonuçta bu site popüler olmak istiyorsa, özellikle teknik alanlarda çalışan kişiler için doğru bilgi açısından bu bölüm açılmalıdır.Diğer sınavlarla KPSS yi karıştırmayın!!!
 
Forum yönetimi olarak yaptığımız görüşmeler sonucunda

Kpss için özel bir bölüm açılmasına gerek olmadığına karar verdik. kpss hakkında mesleki tartışma alanı gibi bölümlerde konu açılabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,850
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst