Yeni Bir Bölüm

Katılım
13 Tem 2012
Mesajlar
319
Puanları
1
Yaş
32
Aslında birkaç konu içerisinde bunu bazı arkadaşlarda yazdı fakat bu isteğimizi de direkt ve toplu olarak buradan bildirmek isterim.Belki çoğu yönetici bu fikre karşıdır ama bu forum sadece yöneticilerin isteğine değil tüm üyelerin isteğine hitap etmelidir bence.Ve eminim benim bu yazacaklarıma katılacak bu forumda üyeler de mevcuttur.Bizim isteğimiz bu forumda Kpss 4611+4619 veya Kpss Eem adında ya da adı ne olursa olsun içerikte buna hitap edecek bir bölümün mevcut olmasını bu bölümde kamu kurumlarının ilanları,maaşları,sosyal durumları,Kpss kaynakları vb. şeylerin paylaşılmasını istiyoruz.Belki bununla ilgili siteler mevcut diyebilirsiniz fakat bu foruma gelen biride kpss ile ilgili bir bilgi aradığında bunu topluca bulması için bu tür bir bölüm burada da açılmalıdır ve açılmaması bile bu forumda bir eksikliktir.Bunun nedeni ise hergün foruma girdiğimizde bizi karşılayan cümlede açıkca görülebilmektedir:Türkiye'nin En Büyük Mesleki Gelişim Forumu.Eğer burada en büyük gibi bir anlam varsa bu daha birçok şeyle beraber memurluğu da kapsamalıdır çünkü kamuda yapılan bir mühendislikte elbette bir meslek olup geliştirilmeye de açıktır tabi bu cümle sadece laf olsun diye yazılmadıysa bu forumda böyle bir bölümün açılması bence gerekli hatta şu ana kadar açılmamış olması bir hatadan başka bir şey değildir
 
Üyeler tarafından yapılan tüm önerileri yönetim olarak tartışıp yayın formatımıza uyanları genellikle oy birliği ile onaylar uymayanları da sizlerle paylaşırız.

Bu güne kadar önerdiginiz bölüm açılmadıysa siz veya farklı bir üyenin bu bölümün ihtiyaç olduğunu yönetimimize iletmediğinizdendir.

Dolayısıyla öneriyide hatayıda bizlerle paylaştıgınız için Teşekkür ederiz

İlk yönetim toplantısında konu tartışılıp olumlu veya olumsuz bir karar verilecektir.

Saygılarımla
 
Yaklaşık toplamda 3 milyon kişinin girdiği bir sınavın bölümü açılması iyi olacak, kpss ve devlette çalışmak için açılan konular bir yerde toıplanmış olması daha faydalı olacakatır.
 
Üyeler tarafından yapılan tüm önerileri yönetim olarak tartışıp yayın formatımıza uyanları genellikle oy birliği ile onaylar uymayanları da sizlerle paylaşırız.

Bu güne kadar önerdiginiz bölüm açılmadıysa siz veya farklı bir üyenin bu bölümün ihtiyaç olduğunu yönetimimize iletmediğinizdendir.

Dolayısıyla öneriyide hatayıda bizlerle paylaştıgınız için Teşekkür ederiz

İlk yönetim toplantısında konu tartışılıp olumlu veya olumsuz bir karar verilecektir.

Saygılarımla
herhalde olumsuz karar çıktı geri dönüş yapılmadığına göre biz niye açılmasını istediğimizi 6 ay önce yazdık siz de niye açılmadığını belirtirseniz sevinirim
 
Arkadaşım kontrol kalemi teknik bir forum; dershane veya sendikal hakların anlatıldığı bir dernek değil;

KPSS içeriği bellidir. Matematik, türkçe, tarih, coğrafya, genel kültür.Tamamıyla ezber gerektiren bu konuların teknik bir tarafı yoktur. O yüzden forum; mühendisi KPSS' ye hazırlamak zorunda değildir. Memur olmak isteyen gider alır bir KPSS kitabı 1 sene boyunca tarih, coğrafya, türkçe, matematik ezberler. Sonra kıt mesleki bilgileri ve müthiş türkçe, tarih, coğrafya bilgileri ile memur mühendis olurlar. Şahsen ben sigortanın ne olduğunu bilmeyen bir mühendisin KPSS' den 95 alıp memur mühendis olduğuna şahit oldum.

Memur mühendisliğini tamamiyle genelleme yapmadan şöyle bir tarif edeyim;
Önlerine gelen projeyi inceleyip onay vermesi gerektiğinde teknik olarak neyin ne olduğunu bilmeden teknik olarak uygun olmayan projelere imza atıp onaylarlar. Sonra o onaydan geçen uygunsuz projeler döner dolaşır vatandaşa patlar. Koruma cihazları ve kablolar yanlış seçilmiştir koruma cihazları koruma yapmaz, kablolar ısınır patlar yangın çıkar, topraklama direnci ve tesisatı tamamen yanlıştır, kolon hatlarının gerilim düşümleri uygun değildir vatandaşın prizine 220 gitmez, yangın ihbar sistemini projede es geçerler yangın çıkar vatandaşın haberi olmaz yanarak ölürler, sıfır binaya geçen vatandaş tesisat uygun olmadığı için ve sorunlar bitmediği için tadilat projesi yaptırmak zorunda kalır, şehir şebekesi yanlış projelendirilir denetçi memur mühendisler farkına varmaz sonra sürekli elektrik kesilir yani şebekede gereksiz açmalar olur, sonra memur mühendisler kaçak ve kayıpların önüne geçemez faturası dürüst vatandaşa patlar vs. vs. Şahsen benim vergilerim ile maaş alan memurların en biligili olmaları gerekirken vasıfsız olmaları ve her işi yarım yamalak yapmaları beni bu ülkeden soğutuyor. Alınmasın arkadaşlar ama ben böyle düşünüyorum.

Herkes KPSS için ne gerektiğini çok iyi biliyor ve memurluğun getirdiği haklarında farkında.
Memur arkadaşlar öncelikle kendilerini mesleki olarak yetiştirsinler. İşlerini dürüstçe, aldıkları paranın ve sahip oldukları rahatlığın hakkını vererek yapsınlar.

Açılması gereken bölüm KPSS değil MEMUR MÜHENİSLERİN GELİŞİMİ başlığı olmalıdır. Bu konuda memur arkadaşlar karşılaştıkları sorunları yazarlar ise o arkadaşların gelişimini vatana hizmet sayıp yardımcı oluruz.

Alınan gücenen oldu ise af ola saygılar.
 
Son düzenleme:
Şimdi bir sizin yazdıklarınıza göz atalım:
birkaç hafta önce kpss ye hazırlandığınızı yazmıştınız sanırım.Diyelim ki atandınız bu durumda sizde mesleki bilgileri kıt biri mi oluyorsunuz dışarıda sürünmemek için memur müh. olan birinin mesleki bilgisi kıt gibi bir genelleme çok saçma.
İkinci olarak bende bölümün isminin ilk mesajım da da belirttiğim gibi önemsemiyorum içeriği önemli.
Bir de yöneticilerden biri yazarsa sevinirim
 
Kpss Sınavıyla ilgili forumunuzda açılacak olan bir bölüm gerçekten çok güzel olur . pek çok forumda bu bölüm doğru düzgün bir şekilde ele alınmamış . böyle bir başlık bile yok sizde olduğu gibi . ama eğer kaliteli bir kpss bölümü olursa çok çok güzel olur
 
Şahsen ben kpss için ne yapmam gerektiğini biliyorum zaman ayırıyorum doğrudur. 2014 için hazırlanıyorum yavaş yavaş. Ben memur olmak için değil alternatif olsun diye gireceğim Kpss' ye. Saygı duyarım tercih sebebidir.

Ancak tembel, bilgisiz ve özelde asla tutunamayacak insanların çaresizlikten memur olduğunu herkes biliyor. Bu cumhuriyet kurulduğundan beri böyledir. Zaten bugün bu yüzden bu rezil haldeyiz ya. Cinayetler, kazalar, yangınlar, depremlerde yıkılan binalar, terör, halkın birbirine duyduğu nefret ve kin duygusu vs. vs. hepsi vasıfsız insanların devlet dairelerinde çalışmasından kaynaklanan olaylardır. Yani çobanı salak olan sürünün vay haline misali. Derin bir konu ama neresinden tutarsan tut ucu vasıfsız devlet çalışanlarına değiyor.

Neyse ben kendi görüşümü belirttim tekrar söylüyorum; Güzelim pırlanta gibi gençleri memurluğa özendirecek şeylerden lütfen kaçınalım bırakalım özelde yetenekleri gelişsin. Kaliteli insan olup üretime katkıda bulunsunlar. Kaldı forum zaten dershane değil.

Yöneticilerde bunun farkındadır eminim ki.
 
Bırakın pırlanta gibi gençler özelde çalışsın, o sırada abileri bir yerleşsin memurluğa :)))

Özelde çalışıp şartlarından memnun olmayan meslektaşlarım, tavsiyem şudur ki "oralarda vakit kaybetmeyin" çok açık ve net bir cevap!!!
 
Sn. Selcukeem92

Öncelikle belirtmek isterim ki; Tabikide bu form hepimizin katkılarıyla daha büyüyecek ve güzelleşecek. Sadece bizim kararlarımız ve isteklerimiz doğrultusunda ilerlemiyecek.

Ben uzun zamandır iş ve özel nedenlerle forumdan ne yazık ki uzağım. Herhalde yönetici arkadaşlar konuyu farketmediler yada başka bir sorun oldu.Perşembe - Pazar günleri arası fuardayız orada da bu konuyu aramızda konuşur ve en kısa zamanda size dönüş yaparız.

Herkesin fikrine saygımız tabiki de sonsuz ama bana sorarsanız;

Bence bölüm açılınca içine 3-5 konu açılır ve öylece kalır.Yada foruma Kpss için giren üyeler alakasız konulara Kpss ile ilgili mesajlar yazıp olan düzeni de bozarlar.

Sizinde söylediğiniz gibi bu site " Türkiye'nin En Büyük Mesleki Gelişim Platformu " yani bir dershane yada gov uzantılı bir devlet sitesi değil .Kpss nedir? bir sınav soru sorulur cevap verirsin kazanırsan devlet memuru olursun. Kpss diye bir bölüm açılırsa meslek lisesinde okuyan öğrenci kardeşlerimize de Ösym bölümü açılması gerekli olacak.

Uzun lafın kısası; Bu sitenin kuruluş amacı sadece mesleki konularda meslektaşlarımız fikir alışverişinde bulunsunlar, birbirlerinin tecrübelerinden faydalasınlar diye kurulmuştur.

Tabi tekrarlıyorum bu sadece benim fikrim tüm yönetici arkadaşlar oturur konuşuruz karar farklı çıkar onu bilemem.



Saygılarımla...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,591
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst