yazıcıyı şebeke prizine bağlayınca bilgisayar ekranı titriyor

brl17

Üye
Katılım
7 Ara 2009
Mesajlar
33
Puanları
1
arkadaşlar bilgisayarın ekran kasa ve yazıcının hepsi ups prizine bağlı iken sorun yok fakat yazıcıyı ups prizinden çıkartıp normal şebekeden gelen prize bağladığımda bilgisayar ekranı titremeye başlıyor bu neden olabilir Şebeke nötrü ile ups nötrünün tesisatın herhangi bir yerinde bağlı olmasından olabilirmi? birde ups merkezi iş yerimiz üç kat ve bilgisayarcı arkadaşın söylemesi birçok bilgisayarda bunu yapıyormuş bilgilerinizi ve tecrübelerinizi lütfen paylaşırmısınız.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
ups ler yüksek frekansla dc gerilimi sinüs ac gerilime dönüştürürler. bu çalışma sırasında yüksek miktarda manyetik alan çıkma ihtimali var. usp bağlantı standardı 1,5 metre mesafede az manyetik alanda bozulur monütörünüzü vga kablosuyla bağlıyorsanız oda bozulur. vga anolog 1v p-p gerilimle çalışır.vga kabloları ups hattından uzaklaştırmaya çalış ve bağlantıların iyi olup olmadığını kontrol et.Birde başıma gelen bi olayı anlatayım. Pres makinasında laptop ile PLC arasında rs232 ile bağlantı kurmaya çalışırken laptop mavi ekran arızası veriyodu. ilk başta işin acil olmasından sinir stresten dolayı sebebi göremedim. Ağrıza sebebi presin ana besleme kablosunu yerde durmasındiye panonun saç kapağı üzerinden geçirmiştim rs232 kablosunuda aynı şekilde 4-5 parmak yakınına geçirdim. Kabloları yanyana görünce hemen güç kablosunu yere attım, laptop normal şekilde bağlantı kurmaya devam etti, benimde canlı bir tecrübem oldu. Pres 11kw invertör kontrollüydü ve start butonuna basılıncada arızaya geçiyodu.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bahsettiğim gibi ama ups zemin katta olay 3. katta oluyor
 
ups uzak olabilir ancak ups hattından manyetik alan yayıla bilir.
Aklıma gelmişken örnekler de ekliyeyim. Bilgisayarın yanında cep telefonu çalınca hoparlörlerden ses gelir. manyetik izole olmayan mikrofon kayıtlarıda parazitli ses çıkarır. Bu yüzden otobüslerde ve uçaklarda cep telefonun kullanılması istenmez.
 
Son düzenleme:
siz topraklama hatlarınızı kontrol edin , hiç bir sorun kalmaz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,839
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst