Yapılmış projeyi WinCC V6.2 de açıyorum ama nesneler iç içe girmiş görünüyor

ruin

Üye
Katılım
16 Eyl 2008
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
Baska bir PC de yapılımış Scada projesini (muhtemelen WinCC V6.0 ile yapılmış) kendi PCimde açıyorum (bende winCCv6.2 kurulu) fakat  nesneler,yazılar iç içe girmiş görünüyor.Biryerlerden ayarlanıyordur diye düşünüyorum ama bulamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
peki wincc de ekran çözünürlüğünden ise prog. içinden nerden ayarlanıyor çözünürlük
 
arkadaslar hiç kimsenin bu konu hakkında bilgisi yokmu?
 
bir sayfaya gel boş bir alana sağtıkla propertiesi seç, bunun altından yine properties sekmesinden Geometry in altında picture width ve picture height var ayarlamayı buradan yapabilirsin.
örn:
picture width : 1280
picture height : 1024

senin bilgisayarının çözünürlüğü ve wincc simgelerinin büyüklüğüne göre bu değerleri ayarlamalısın
 
yok hocam olmuyor.Ben bilg 1440x900..projeyide o şekilde ayarlıyorum ekran görüntüsü değişiyor ama hangi çözünürlük değerlerini denediysem uymuyor..nesneler hem iç içe geçmiş görünüyor hemde ekranda soru işaretleri(?????) var.Baska proje açıyorum düzgün görünüyor.iki projede çalışan problemsiz projeler.
 
WinCC6.0 ile oluşturulan bir projeyi Wincc6.2 ile açarken migration assistance adlı yazılımı kullanmanuz gerekir, böylece 6.0'in tüm projesini 6.2'ye upgrade eder ve sorunsuz kullanılabilir. Yanlız aklıma takılan soru şu ???? karakter ile görünen yerler tag değerlerinin görüntülendiği bölümler mi yoksa direk yazılar ya da simgeler mi?
 
hocam bide şunu dene;

wincc projeni aç,
computer properties=>Graphics properties=>windows atributes=>adapt picture
sonra runtime yap bütün sayfayı görebilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,384
Mesajlar
917,163
Kullanıcılar
450,270
Son üye
beratasd

Yeni konular

Geri
Üst