Yangın projesinde Loop yerine ?

Katılım
18 Mar 2015
Mesajlar
296
Puanları
1
Yaş
28
slmlar... Bir usta dedi ki: Yangın projesinde loop yerine 2 çift yangın kablosu çekiliyorya.. Aynı boru içinden geri dönersekte olur dendi... Bunu açıklayabilecek var mı? Loop şeklinde dolaşmadan aynı boru içinden geri gelme olayını ?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
analogda kablo santralden çıkar loop döndükten sonra geri santrale döner. aynı boru içerisinde dönmesi için kablonun son devre elemanından ilk devrae elemanına kadar aynı borulardan geçmesi lazım ki ben böyle bir imalatla karşılaşmadım pek sağlıklı da gözükmüyor. son devre elemanına bağlandıktan sonra geri loop tamamlansın diye santrale girmek yeterli. loop yerine 2 çift yangın kablosu lafını anlamadım bunun bir ezberi olmaz, projeye göre devre elamanı sayısına göre loop sayısı belirlenir.
 
Mesafenize gore ( 24 v çıkış yaptığı için santralden ) ben her zaman 2*2*0.8+0.8 kullanıyorum , kısa mesafede voltaj dusmeyecegine kanat getirdiğim mesafede (24v) 4 kesitli kablonun 2adedi dedin. Giriş yapıyor kalan 2 ile santrale dönüş yapıyorum ( kırmızı+, beyaz- şeklinde , kalan sari ve siyahi son elemanda kırmızı beyaza bağlantı yapip ilk bağlantı noktasına dönmüş oluyorum , kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst