Yangın Pompası Transfer Panosu

Özel trafolu sistemler için 3 kutuplu,şebekeden doğrudan enerji alan sistemler için 4 kutuplu transfer şalteri kullanmak gerekir.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
açıklama için teşekkür ederim ama nedeni nedir cevabı biraz daha açabilir misiniz ?
 
Yorumum,jeneratör transfer panosu içindir.Yangın pompası için,böyle bir konu mevzubahs değildir.Jeneratör transfer konusu,forumda çeşitli kereler tartışılmış ve cevaplanmış.
 
Sizin söylediğinize göre 4 kutuplu transfer şalterine ihtiyaç yok . Yanlış anladıysam düzeltin lütfen . Ama en son karşılaştığım projede özellikle 4 kutuplu transfer şalteri istiyorlar . 4 kutuplu otomatik transfer şalteri 3 kutuplu'dan nasıl daha emniyetli iyi anlayabilmem için bir örnek verebilir misiniz ?

Verdiğim şemadan ve bilgiden böyle bir sonuç çıkartmanız hayret verici. Ana transfer şalteri girişinden alınacak beslemeler dedim.
Ana transfer şalterin 4 kutuplu seçilmesi Şebeke-jeneratör transfer şalterli sistemlerde istenen ve tavsiye edilen bir durumdur. Nötr geriliminin potansiyel sürüklenmesinin önüne geçmek için, jeneratör kontrol sisteminde nötr akımının jeneratöre dönmeyip şebekede işletme topraklamasına yönelerek hata verdirmesi gibi durumlar yaşamamak için 4 kutuplu transfer şalteri kullanmak gerekir.
 
Son düzenleme:
4 kutup , 3 kutup konu halen kafama oturmadı . pompanın topraklamasını ayrı yapsalar olmuyor mu ? Nötr neden kontrol edilmek isteniyor ? Ayrıca yangın pompası yanana kadar çalışması istenilen bir cihaz diye biliyorum . Nötr de olan bir kopukluktan çalışması engellenmesi sakıncalı değil mi ? Sorular cevabını bilen için saçma gelebilir sonuç olarak ben bilmiyorum ve öğrenmek için buradayım . lütfen cevap verirken bunu göz önünde bulundurun .
 
Merhaba, yangın pompaları ile beraber gelen jokey pompanın beslemesi , yine diğer pompalar gibi giriş şalterlerinin alt bacağından mı alınması gerekir? Yönetmelikte bununla ilgili bir zorunluluk var mı ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,129
Mesajlar
915,277
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst