Yıldızdan ücgene gecerken sigorta attırıyor..

ben hala ustune basa basa soyluyorum yıldızdan ucgene gecer gecmez sıgorta atıyorsa zaman rolesının kapalı kontagından gecmıyordur yıldız kontaktorunun a1 ucu
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Abi bakın bu sistem 9 aydır haftada 1 kez kullanılıyor moeller sigorta 80 amper 25kw motor..yıldız koprusunu soktum kontaktorden..verdim startı yıldızda kalkmadı haliyle ucgene gecince yavasta olsa kalktı..sigorta atmadı
 
Kayıslı deil arkadaslar normal su pompası
 
kontaktor falan degıstırdı iseniz faz sırasını takıp ediniz
 
KOnu cok uzadı, hala sonuc yok. Arkadaşım, sıe küpü gibisin. siz bu motorda, elektrık panosunda, tesısatda Bakım, değişiklik bır sey yaptınızmı.Haftada bir çalısan bu pompanın rulmanları sıkışıkmı. Pompa cısıknda vana varsa onu tamamaen kapatın, yol verın calısırsa sonra vanayı acın.
 
sayın ustam yıldız üçgen devresinde termik neden üçgen kontaktör çıkışına bağlanır
 
YIldız kontaktörünüz bırakmada gecikiyor olabilir.Normal zaman rölesi yerine yıldız üçgen rölesi kullanır ,yıldızdan üçgene geçişteki zamanı ayarlarsanız sorun çözülür zannedersem.Bazen artık mıknatısıyet ve yayların eskimesi nedeniyle bobinin enerjisi kesilse bile kısa bir sürede olsa geç bırakabiliyor.Ya yıldız kontaktörünü yada zaman rölesini yıldız /üçgen rölesi ile değiştirirseniz arıza hallolur.Ama bu söylediklerim bağlantıda hata yoksa geçerlidir.Kolay gelsin.
 
Arkadaslar yıldız ücgen bir motorumuz var yıldız calısıyor ucgene gecer gecmez sigorta attırıyor..yıldız köprüsünü kontaktorden soktum yavas kalktı kalıyle ama calıstı yardımcı olurmusunuz sebebi hakkında..


Sonuç ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,747
Kullanıcılar
449,972
Son üye
Emirhan6161

Yeni konular

Geri
Üst