Yıldız Bağlantı

Katılım
21 Haz 2012
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
32
Yıldız bağlantıda nötrden akan akım acaba neyi temsil etmektedir?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sargıların arasındaki küçük omaj farkı ve fazlar arasındaki voltaj farkıdır.
 
Yıldız bağlantıda nötrden akan akım acaba neyi temsil etmektedir?
3 fazlı sistemlerde dengeli ve dengesiz yüklerin olma durumu vardır. düşünün bir fabrikada tek tip motorlar var. 15 tane olduğunu varsayarsak her faza 5'er tane motor bağlarsak fazları dengeli yüklemiş oluruz ve yıldız noktasından herhangi bir dengesizlikten doğan akım akmaz. ancak benim şahsi görüşüm o motorlar her ne kadar aynı da olsa sargılarından dolayı illa ki bir fark olacaktır ve küçük de olsa nötrden bir akım akacaktır. dengesiz yüklenme durumunda ise bu fazlardaki akımların vektörel toplamı kadar bir akım yıldız noktasından akacaktır. temel olarak mantık budur. umarım faydalı olmuştur. iyi çalışmalar..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,243
Mesajlar
916,130
Kullanıcılar
450,051
Son üye
Rezly

Yeni konular

Geri
Üst