Yıldız üçgen sorunu

elk_54

Üye
Katılım
26 Eyl 2010
Mesajlar
121
Puanları
1
sayın ustalar yıldız üçgen çalışan motor çalışırken istop ediyor yada üçgene geçerken gene istop ediyor nedendir.tşk.ler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Seçmiş olduğunuz termik değerini ve ayarını kontrol ediniz.
 
Seçmiş olduğunuz termik değerini ve ayarını kontrol ediniz.

İlave olarakda güvenlik kontaklarının tepkime sürelerini kontrol edersek (NC önce açar sonra NO kapatır).Mühürleme kontaklarının bağlanılarını ve konumlarını kontrol edersen sanırım problemin çözülür.
 
sayın ustalar yıldız üçgen çalışan motor çalışırken istop ediyor yada üçgene geçerken gene istop ediyor nedendir.tşk.ler

arıza termik roleden olma ihtimalı düşük geriye kumanda devresindeki fazın başlangıcından başlıyarak start stop termik zaman rolesi mühürleme kontağı atlamadan nötr noktasına kadar her vidayı kontrol et gevşekse sık.mühürleme kontağı kesiklik yapabilir.adım adım her şeyi elle ve gözle test edebilirsin.
 
sabit kondansatörü yıldız üçgen arasına atıyor bazı arkadaşlar,motor yıldızdan üçgene geçişi sırasında jeneratör gibi kondansatöre gerilim basıyor,üçgene geçincede gerilim düşümü oluyor zaman rölesi beslemesine yeterli gerilim gelemediği için zaman rölesi bırakıyor ve motor böylece üçgene geçememiş oluyor böyle bir sorununda olmuş olabilir.
 
arkadasım stop butonuna bak yardımcı kontaklardada sorun olabilir ama kontaktör darbe yaptında devreden cıkartıyordur ve motor ücgene gectigi anda zaman rölesi devre kalıyormu yoksa cıkıyormu.
 
Slm. Ayrıca motora giden kablo kesitlerin aynı olmalı, kesit farklılığı varsa bu sorun yaşana bilir. Yani uygun kesitin altında bir kesitse. Birde motorun kalkınma anındaki süre ile üçgene geçme süresi düşük ise.
 
Son düzenleme:
faz yonlerinden kaynaklaniyor,enerji kablolarini veya motordan gelen kablolarin balandigi kontak uclarindan; (1.ucu 3.uca bagla),(3.ucuda 2.uca bagla),(2.ucuda 1.uca bagla) yildizdan ucgene gecerken motor duruyorsa buyuk olcude bu sebeptendir,tabiki gecis zamanini termik ayari vs.ayarlarini mutlaka yapmissindir,benimde bu sekilde basima gelmisti ve bu sekilde cozmustum,yani kisacasi faz sirasi ile faz yonu farkli seylerdir,birer ucun yerini degistirisen faz sirasi olur,ucgende tekrar durur motor.iyi calismalar herkeze.
 
volkan yazgeldi kardeşim çok doğru söylemiş (ayrıca çok az bilinen) buna ilaveten butip durumlarda %90 yakın arıza bir şekilde zaman rölesinden kaynaklandığını belirtmek istiyorum...
 
sayın ustalar sorun maalesef çözülemedi motora iki gün yol verdim yol verdiğim süreler içerisinde yıldızdan üçgene geçişte bazen motor devreden çıktı.iki sorun var birincisi kontaktörlerin çok eski olması ses çıkarması ve ateş çıkarması ben bunların kontaklarını zımparaladım kontak spreyi sıktım ikinciside zaman rölesi hepsini değiştirme kararı aldım çünkü baya eski bi pano beni değiştir dio artık.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,773
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst