yüktevzi şalt sahaları haberleşme

Katılım
14 Eki 2006
Mesajlar
72
Puanları
1
Yaş
39
mrb ydmi ile şalt sahaları haberleşmesi nasıl oluyor.resimli örnek var ise paylaşabilirmisiniz
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Aralarında fiberden tutun direkt elektrik hatları üzerinden elektrik ile iletişime kadar pek çok yöntem kullanılabiliyor. Yeni hatlarda ve yenilenen hatlarda mesela, direklerin üzerlerindeki yıldırım koruma tellerinin içinde fiber kablolar oluyor. Onların üzerinden iletişim sağlanabiliyor ve kapasitenin fazlası Superonline gibi firmalara kiralanabiliyor. Bir ara bir santral çalışanı abi, santrale 64kbit bir hat çektirmeye çalışıyordu Turk Telekom'dan.
 
Merhaba, YTM (yük tevzi merkezi) ile trafo istasyonları ,şalt merkezleri,ve enerji santralları arasındaki iletimi,Kramportör dediğimiz bas konuş bırak dinle diye tarif edebileceğim cihazlar ile yapılır,ayrıca PAX TELEFON dediğimiz 4 haneli özel telefonlar aracılığı ile yapılır.Son yıllarda normal telefon hatları, cep telefon ve internet üzerinden de haberleşme ağı kuvvetlendirilmiştir.Kramportör ve PAX telefonlarla haberleşme yüksek gerilim hatları üzerinden sağlanır.Bu sistem ile sadece haberleşme değil koruma,kumanda,ölçme vb. bilgi akışıda sağlanır.
 
yardımlarınız için teşekkürler.biraz daha detaylara girersek örneğin modem ile nerelere iletilir hangi cihaz sinyalleri nerelere çevirir.hangi hatlar kullanılır ana hat yardımcı hat gibi
resimli örnekler varsa memnun olurum.iyi günler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,674
Kullanıcılar
449,946
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst