Yüksek Isı Görmüş Rezistans Kullanılır mı?

Salih445

Paylaşımcı üye
Amcamların şofbeninin kazanı bir noktadan patlamış, kontrol ettim rezistanslar sağlam, söktüm kazanı yapıştırdım (japon+karbonat) rezistansın dışı yüksek ısıdan renk değiştirmiş ama sağlam.

normal şofbenlerde 11-17ohm değer alırken,

bu uzun tip ısıya maruz kalmış rezistansta 12-15 ohm değerler aldım

denedim sessiz güzel ısıtıyor lakin bu direnç farkı ısıya maruz kalmasından mı, uzun tip rezistans olmasından mı kaynaklanıyordur?

tecrübem olmadığından merak ediyorum.

Kullanılmış ve yeni olanının omaj değerleri arasında çok bariz omaj farkı görünmüyor. Multimetreyle rezistans gövdesi ile bağlantı terminalleri arasında çok ciddi omaj değerleri görünmüyorsa (yani dış metal gövdeyle rezistansın terminal uçları açık devreyse, multimetreyle yapılan sesli omaj veya kısa devre omaj testinde) eski tipteki de güvenle kullanılabilir. Kendi kanımca çok uzun çalışmalar esnasında rezistansların çalıştırılma koşullarıyla da doğrudan ilgili olabilen bir durumdur, ölçülen küçük omaj farkı değişiklikleri. Kolay gelsin.

Kullanılmış ve yeni olanının omaj değerleri arasında çok bariz omaj farkı görünmüyor. Multimetreyle rezistans gövdesi ile bağlantı terminalleri arasında çok ciddi omaj değerleri görünmüyorsa (yani dış metal gövdeyle rezistansın terminal uçları açık devreyse, multimetreyle yapılan sesli omaj veya kısa devre omaj testinde) eski tipteki de güvenle kullanılabilir. Kendi kanımca çok uzun çalışmalar esnasında rezistansların çalıştırılma koşullarıyla da doğrudan ilgili olabilen bir durumdur, ölçülen küçük omaj farkı değişiklikleri. Kolay gelsin.
Açıklayıcı bir mesaj olmuş teşekkür ederim. Sessiz ısıtıyor ve kaçak akım da attırmıyor, yedekte dursun, çöp olmasından iyidir sonuçta.

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,241
Son üye
uasertan

Yeni konular

Geri